·224 syf.····Okunma: 18 Eylül 2021 00:19 Gogol uzun zamandır kalemiyle tanışmak için sabırsızlandığım yazarlardan biriydi, bu kitabı da okuyucuların en sevdiklerindendi fakat ne yalan söyleyim beni biraz hayal kırıklığına uğratan bir eser oldu.
Kitabın konusundan bahsedemeyeceğim çünkü kitap yazarın 6 adet öyküsünün derlenmesinden oluşuyor. İçerikleri birbirinden farklı olsa da öykülerin ortak noktaları var ki o da karakterlerin memur olmaları.
Öykülerin kötü olduğunu düşünmemekle birlikte abartıldıkları kadar güzel olduklarını da düşünmüyorum. 6 öykü içerisinden de sadece Palto’yu sevdiğimi üzülerek söylemeliyim.
Gogol’ün kendine has ve ironik bir mizahı var hatta kara mizah bile diyebiliriz. Çok fazla kara mizah içeren kitap okumadım o yüzden o kısmı eleştiremem ama galiba tarzı bana hitap etmedi. Okurken gülmedim hatta mimiğim bile oynamadı.
Öyküleri de bana pek bir anlam ifade etmedi daha doğrusu bende etkileyen bir karşılığı olmadı.
Uzun lafın kısası büyük hayallerle başlasam da beklediğimi bulamadığım bir kitaptı. Ayrıca yanlış bir zamanda okuduğumu da düşünüyorum. Benim önereceğim bir eser olmasa da merak edenlere ya da okumayı düşünenlere beklentilerini biraz düşürmelerini tavsiye ederim.