·336 syf.····Okunma: 03 Kasım 2021 22:03 Adam Silvera uzun zamandır listemde olan fakat bir türlü kalemiyle tanışma fırsatı bulamadığım yazarlardan birisiydi. Az Biraz Mutlu yazardan okuduğum ilk kitap oldu ve son olmayacağa benziyor.
16 yaşındaki Aaron Soto bir aile trajedisinden sonra mutluluğun peşine düşer. Çabaları ve kız arkadaşı Genevieve’in desteğiyle zamanla iyileşse de yeni arkadaşı Thomas’ın geçmişini atlatmasında etkisi büyüktür. İkisi yakınlaştıkça, Aaron huzurunu tehlikeye sokacak gerçekleri keşfeder. Leteo Enstitüsü’nün başlattığı hafıza değiştirme işlemi ise bu zorluktan kurtulmayı vaat ediyordur.
Öncesinde okuduğum kitap yüzünden reading slump’a girmeye çok yakındım fakat Az Biraz Mutlu beni bu durumdan kurtardı. Oldukça akıcı ilerleyen olay örgüsü ve yazarın okumaya teşvik eden anlatımıyla elimden bırakamadım.
Onun dışında kitaptaki plot twist çok iyiydi. Hiç beklemediğiniz bir anda gelen ve tahmin etmesi oldukça zor (neredeyse imkansız), tek kelimeyle harikaydı. Ağzım açık kaldı.
Sadece iki şey beni rahatsız etti biri kitabın sonuydu. Kötü olduğu için değil sadece bende tahmin ettiğim etkiyi bırakmadı. Diğeri de yine sonda yazarın oluşturmaya çalıştığı çiftti, biraz zorlama geldi. Hiç o taraflara girmesine gerek yoktu, yaptığı bu hamle olay örgüsünü basitleştirmiş.
Her ne kadar sonu kurgunun gidişatına göre beklentimi karşılamasa da Az Biraz Mutlu genelini sevdiğim bir kitap oldu. Büyük keyif alarak okuduğumu söyleyebilirim. İlginizi çeken bir eserse bence bir şans vermeye değer. Ben de yazarın çevrilmiş olan diğer iki kitabına şans vereceğim.