Adam Silvera
More Happy Than Not
Sıralamalar

Adam Silvera
2021 15. kitabı
Öncelikle ben LGBT temalı kitaplar okumaya bayılıyorum.Aşağıda okuduğum bazı yorumlarda ya da kitap hakkında başka yerlerde karşılaştığım yorumlarda kitabın LGBT içerikli olduğunu öğrendiklerinde hayal kırıklığına uğradıklarını,hoşlarına gitmediklerini beyan etmişler.Öncelikle şunu kesin kez söylemek istiyorum ki zaten genel olarak insanların tercihlerini, zevklerini, özgürlüklerini, yapmak istediklerini göz ardı ettiğiniz için böyle insan doğasının normal düzenini kabul etmiyorsunuz. Benim şahsi fikrim hayatımdan böyle başkalarının hayatlarını kendi hayatların da “hoşuma gitmiyor, sevmiyorum” diyenlerden uzak tutuyorum. Kitap şahaneydi! Konusunu anlatmaya gerek duymadığım için kitabın genel özelliklerinden bahsedecek olursam, akıcı, sade, anlaşılır bir dili var. Eşcinselliği, bireylerin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini çok güzel bir kurgu ile anlatmış. Acaba alsam mı diye düşünenleriniz için kesinlikle almak konusunda şüpheye düşmemelerini öneririm.O kadar sıcak bir hikaye var ki dün başlayıp bugün bitirdim.Konuya cinsiyetçi yaklaşmayıp sevginin gücü adına okumaya başlarsanız eminim ki siz de çok seveceksiniz. Yalnız bazı sayfalarda bolca kahkaha atarken, bazı sayfalarda çok hüzünleneceksiniz.Bu duygu değişimleri sizi tatlı bir saflığa itiyor ki yazar bunu çok güzel ayarlamış. Ben gülmekten çok üzüldüğümü söyleyebilirim. Yani gel gelelim arkadaşlar bir insanın sizi eşcinsel yapmayacağı gibi bir kitapta sizi eşcinsel yapmaz. O yüzden böyle düşünenlerdenseniz seve seve okursunuz.
İnsan ve Duygular
Saygı
2020 1. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2020 17:02
LGBT konulu bir kitap. Kitap çok karışık, her şey darmadağın. Başlarda bir türlü kitaba kendimi veremedim, ama bir süre sonra konu toparlayınca sardı. Gerçekten sadece doğuştan gelen bir şey için bu kadar hakaret , dalga , acınma, iğrenme hatta en kötüsü babanın sen böylesin diye intihar etmesi niye? algılar..... kötü yetiştirilme.... saygı yoksunluğu.... niye? Eşcinsel bir beyimizin hayatını okuyoruz. Kitap çok gerçekçi Gerçekten insanlardan tekrardan nefret ettim. Hiçbir vasfı olmayan bir insanın seni aşağılaması çok zoruma gitti. Ufacıkta olsa empati kurmaya çalıştım ama berbat bir şey dayanamadım. İnsanlar artık saygıyı yer edinmeliler. Önlerine geleni söylememeliler. Ama bunu biz söyledik diye kalın kafalarında ki düşüncelerini tabii ki değiştirmeyecekler. Çocukluktan aşılanmalı. Çocuklarınızı saygı ve sevgi çerçevesinde büyütün, büyütün ki kimsenin kalbini inciltmesin. Kitabı öneriyorum.
2021 30. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2021 15:07
Kitap beni bayağı sardı. 2 gün gibi sürede bitirdim. Ancak kitabın sonu beklediğim gibi değildi. Bazı kişiler kitabın içeriğinden rahatsız olmuş. Sanırım bazı kişilerin rahatsız olma durumu Aaron karakterinin gay olması. Rahatsız oldukları durum bu mu bilmiyorum. Fakat kitap, Lgbt ile ilgili olduğu için rahatsız olmaları bundan kaynaklı olabilir. Belki kitabın kokusunun bu olduğunu bilmeden almış olabilirler. Ben bu kitabı Lgbt konusuna hakim olduğu için almak istemiştim. Yani bu kitabın konusunun ne olduğunu biliyordum. Ben kitabı okunması için öneririm. Fakat Lgbt hakkında düşünceleri olumsuz olan birisi varsa kitabı okumayı tercih etmeyebilir. <3
2022 33. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2022 20:34
Bana yazarın dili cok basit geldi,ilk kitabi oldugu anlasiliyordu bence okurken ama ana karakterin gay olduğunu kabullenme süreci çevresindeki baski ve gördüğü zorbaliklari yazar iyi anlatmis bu konuda basariliydi ki zaten ana tema o Yani okusaniz da olur okumasaniz da olur gibi bana kalirsa daha güzel bir dille yazilip daha mantikli bir ana karakterle yazilsa bir de sacma sapan sokak oyunu falan oynadiklari yerler kisa kesilseydi ortaya cok cok guzel bir is cikar gibiymis konusu cok guzeldi, isleyisi de guzeldi şans verebilirsiniz.
2021 19. kitabı
-Spoiler Uyarısı- Kitabı bitirdiğimde ne hissedeceğimi bilemedim gerçekten. İçeriğine geçmeden önce üsluptan bahsedecek olursak; Adam Silvera'nın uzun cümleler kurmayı sevdiği aşikâr ve bu kitapta da durum böyleydi. Beni rahatsız etti mi? Hayır, zira uzun cümle okumayı oldukça seven bir insanım ve üslubun bu özelliği akıcılığını kesinlikle etkilemedi benim için. Kitapta gerçekçi gelmeyen birçok nokta vardı. Burada bahsettiğim şey Leteo'nun anı silme işlemi değil ki zaten bir bilimkurgu okuyoruz. Bana göre gerçekçi olmayan kısımlar karakterlerin davranışlarıydı. Aaron ve arkadaşlarının on altı yaşlarında olmalarına rağmen hâlâ on yaşındaki birer çocuk gibi davranmaları şahsen hiç gerçekçi değildi. Özellikle oynadıkları oyunlar gerçeklikten bir hayli uzaktı. Düşünsenize on altı yaşını geçmişsiniz- ki içlerinden biri torbacı- ve hâlâ arkadaşlarınızla saklambaç, yakalamaca gibi oyunlar oynuyorsunuz. Bilmiyorum, bana pek mümkün gelmedi açıkçası. Ama yine de çocuklar oyun oynadığı sırada ailelerin onları seyredip keyif çatmaları çok samimiydi. Kitabın bir yerinden sonra neler yaşandığını idrak etmekte güçlük çektim gerçekten. Olaylar karmaşık bir hal almıştı. Aaron karakteri sırf okuyucu üzmek için yazılmış bir karakter gibiydi. Asla mutlu olamıyordu. Thomas ile aralarında gerçekten bir şeylerin yaşanacağını düşünmüştüm ancak bir anda olaya Collin falan dahil oldu. Kitabın içinde bana en gerçekçi gelen şey- daha doğrusu kişi- Aaron'un abisiydi. Bir bilgisayar oyunu bağımlısı olması, kardeşiyle yönelimi hakkında dalga geçip durması ve hakikatte bunu hiç önemsememesi... Hayatın içinden bir abi modeliydi resmen. Kitabın sonlarına doğru her şeyin düzeleceğini falan düşünmüştüm fakat yazar mutsuz bir son tercih etmiş. Mutsuz ve açıkta kalan bir son... Beni üzen, kızdıran ve
Puan vermedi·336 syf.·
2020 3. kitabı
Çok beklentiyle başlamıştım ama hiç düşündüğüm gibi bir kitap değildi yani o kadar değildi ki neden bu kadar beklentiye girdiğimi de bilmiyorum. Doğru düzgün olay yoktu tamam ana karaktere zaman zaman üzüldüm ama daha başka olabilirdi gibi geldi bana onca sayfa üç beş cümleyle özetlenebilir yani Gençlik kitabı olarak çok seçenek varken bunu alıp okumayın bence pek sevemedim ben
2020 11. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2020 01:43
Yazara bu kurguyu karman çorman bir hale sokup kirletmediği için minnettarım, okuyucuları ters köşe manyağı yapabilirdi ama onun yerine, tertemiz ve hafif gizemli oluşu merak uyandırırken okuyanı da boğmuyor. Karakterleri ne tamamen kötü ne tamamen iyi, daha çok kafaları karışık. Bazı yerlerde çok tatlı iken bazı yerlerde çok sinir bozucu olabiliyorlar. Ben biraz fazla sinir olmuş olabilirim... her neyse. Yazarın bu kadar temiz iş çıkarmasına hayran kaldım.
2017 28. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2017 19:41
Leteo işlemi sayesinde insanlar anılarından kurtuluyor. Örneğin birisi sizin yüzünüzden ikiz kardeşinizi öldürdüyse vicdan azabı çekmemek için kardeşinizle ilgili bütün anılarınızı sildirip daha mutlu olabiliyorsunuz. Babasının intiharı Aaron'u çok etkiliyor. Ancak kız arkadaşının desteğiyle kötü günleri atlatmaya çalışıyor. Biz onun Leteo işlemi yaptırıp yaptırmayacağını merak ederken Thomas adında bir çocukla tanışıyor ve hayatı değişmeye başlıyor. Bundan sonra yazacaklarım kitabın sonuyla ilgili ipucu içerir. Thomas'ın hayatına girmesiyle Aaron olduğunu düşündüğü kişi olmadığını görüyor ve Thomas'tan hoşlanmaya başlıyor. Nasıl bir anda eşcinsel oldu bu çocuk diye düşünürken Leteo işlemini çoktan yaptırdığını ve bu işlemle eşcinsel anılarını bastırdığını okuyoruz. İpucu bitmiştir. Yazarın anlatımını beğenmesem de, kitabın verdiği mesaj harikaydı. Eşcinselliğin seçimle alakası olmadığını ve bunun tıptı heteroluk nasıl gömülemezse öyle gömülemediğini okuyoruz. Kısacası anılarımızı gömebiliriz; ama hissettiklerimizi gömemeyiz.
2017 39. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2017 22:38
Mutluluğun aslında ne kadar uzak ve ne kadar yakın olduğunu anlatan bir kitap. Toplum baskısını iğrençliği diye bir gerçek olduğunu tekrar tekrar anlatan bir kitap. Alın, okuyun, okutturun
2018 21. kitabı
Kitap ilk başlarda normal bi gençlik kitabı arkadaşlık ilişkileri gibi başlıyor fakat kitabın yarısından sonrasında çok güzel bi ters köşe yapıyor ve okuduklarınızdan bambaşka şeyler çıkınca insanı baya şaşırtıyor ve insanı gerçekten üzen ve önyargıları eleştiren güzel bi duygusal kitap ismi gibi az biraz bile mutlu olamadım baya hüzünlü bitirdim kitabı