"Gerçeklerle sırların böyle bir özelliği vardı işte. Bazen gerçeğin bilinmesine gerek yoktu. Yalan, gerçekten daha sağlıklıydı. Kimi sırlar insanı özgür bırakırdı, bazılarıysa yok ederdi."
“Ama öğrenmelisin, çocuğum. Aşkı öğrenmelisin. İnsanların aşk için yapacaklarını. Bütün gerçeklerin yolu aşka çıkıyor, değil mi? Öyle ya da böyle.”
●●●●●●●
Herkese selaam. Bugün size fantastik bir kitapla geldim. Öncelikle biraz evreni anlatmak istiyorum. Evrenimizde safkanlar ve melezler var. Melezler, insan ve safkandan doğanlar olarak kabul ediliyor.
Melezler ya safkanların himayesi altına giriyor ya da safkan ve melez kanı içerek beslenen iblisleri öldürmek için belli bir eğitimle avcı oluyorlar. (Eğitim aldıkları yerin adı Akit.)
Ana karakterimiz Alex'de annesi safkan olan bir melez. Bir gün annesiyle beraber Akit'ten kaçıyorlar. Ancak bir iblisin annesini öldürmesiyle kaçtığı Akit'e yıllar sonra geri dönüyor.
Böylece avcı olmak için yeniden eğitimlere başlayan Alex'in hayatı bambaşka bir yöne ilerliyor.
Kitap gerçekten çok akıcıydı. İlk sayfadan beri olayı eksik olmadı. Evreni anlamak zor olmadı, açıklayıcıydı. Bir çırpıda okunabilir.
Eee tabi böyle bir evrene aşk lazım. :D İçinde aşk, tutku bolca var. Sadece bu aşk üçgeni beni yedi bitirdi. :D (İlk kitapta çok yok ama 2. Kitabı da okuduğum için söylüyorum.)
Ayrıca Alex karekteri için mükemmel bir profil oluşturmadıkları için çok mutluyum. Dünya iyisi, kusursuz, asla hata yapmayan birisi değil. Aksine hata yapa yapa öğrenen, dik başlı, hırslı bir karakter. (Sadece tek sevmediğim kısmı ne istediğini bilememesi.) Bu yüzden bazen karakter sinir bozucu davransa bile ondan tamamen soğuyamıyorum.
Serinin ilk kitabı olan Melez kitabı, Yunan Mitolojisine daha farklı bir pencereden bakmamızı sağlamış. Okumanızı tavsiye ederimm.