Melez Sözleşmeleri (Covenant) Serisi 1

Orijinal Adı:
Half-Blood

Melez Sözleşmeleri 1 - Melez
2022 85. kitabı
9/10 Merhaba kitapseverler. Bugün güzel bir fantastik kitabın yorumuyla geldim. Hematoi adlı ırk, tanrıların ve yaratıkların soyu. İki Hematoi’nin çocuğu Safkan, Hematoi ve ölümlünün çocuğu ise Melez oluyor. Safkanlar rahat bir yaşam sürerken Melezler küçük görülüyor. Melezlerin elinde sadece iki seçenek var: Ya eğitimli birer avcı olup iblisleri avlayacaklar ya da Safkanların evinde köle olarak çalışacaklar. İşte olay tam da burada başlıyor. Alexandria (Alex), yaşamını bir avcı olarak geçirmek istiyor ama avcıların uyması gereken bazı kurallar var. Alex’in başı birinci kuralla dertte: Melezler ve Safkanlar arasında ilişki yasak. Alex, Safkan ve avcı olan Aiden’a aşık. Bununla da kalmıyor başını sürekli belaya sokan Alex avcı olabileceğini kanıtlamalı. Eğer kanıtlayamazsa köle olacak. Bu yolda Alex’e, Aiden yardım ediyor. Alex, duygularına yenilecek mi? Avcı olabilecek mi? Tabii anlattığımın dışında pek çok olay oluyor. Yorumuma gelecek olursam ilk kitap bayağı akıcı ve sürükleyiciydi. 1 günde bitti. Alex ve Aiden’ın antrenman sahnelerini okumak keyifliydi. Sonrası ufak spoiler içerir.(Alex kitaptan Apollyon’u okuduğu an içimden Alex, Apollyon çıkacak diye düşünüyordum. Seth’in dövmelerini sadece o gördüğü an teorim bir nevi doğrulandı… Seth ve Alex’in ilk defa kordonla bağlandıkları sahne neydi öyle… Yüreğim ağzıma geldi. O kısmı yaşıyormuşum gibi hissettim.) Alex’in annesine gelecek olursam: Böyle bir olay olmasını beklemiyordum. Yazar beni annesiyle ilgili olayda şaşırttı. Lucian karakterine güvenemiyorum. Bir şey planladığı belli. Kokusu diğer kitaplarda çıkar.
Mitoloji - Fantastik
2023 11. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2023 23:49
Jennifer' dan okuduğum 5 ci kitap. Diğer kitapları gibi bu kitapları da aşırı akıcı. Kitabı elinizden yere bırakmak istemeyeceksiniz. Okurken gözünüzde öyle net canlanıyor ki bir film gibi akıp gidiyor. Sanki okumuyorsunuz da izliyormuşsunuz gibi. Kitap iblisler ve tanrının çocukları olarak kabul edilen safkan ve melezler hakkında. Çok spoiler vermek istemiyorum, okuması daha keyifli çünki
MelezJennifer L. Armentrout · Dex Yayınevi · 20121,164 okunma
Jeniffer L. Armentrout Melez (Melez Sözleşmeleri 1. Kitap )
2021 27. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2021 22:47
Okuma serüvenime bu kitap serisiyle başlamıştım ve bu yüzden serinin bendeki yeri ayrıdır. Olaylar ilk sayfadan itibaren başlıyor ve hiç hızını kesmeden devam ediyor, aynı zamanda o dünyayla ilgili detayları da veriyor bu şekilde takip etmesi kolaylaşıyor. Beni asıl okumaya iten şey ana karakter olan Alexandria Andros'un asla çıt kırıldım bir kız olmaması, kesinlikle güçlü bir karakter olması. Bu tarz karakterlere gerçekten hastayım, kitabın başından sonuna kadar gösterdiği cesaret -bazı yerlerde sinir bozucu, sıradan gelse de- hayran olunacak türden. Değeri bilinmeyen bir seri ve artık basımı durdurduğu için bulmak zorlaştı ama elinize geçerse okuduğunuza pişman olmayacağınızdan eminim.
Fantastik
2021 80. kitabı
"Gerçeklerle sırların böyle bir özelliği vardı işte. Bazen gerçeğin bilinmesine gerek yoktu. Yalan, gerçekten daha sağlıklıydı. Kimi sırlar insanı özgür bırakırdı, bazılarıysa yok ederdi." “Ama öğrenmelisin, çocuğum. Aşkı öğrenmelisin. İnsanların aşk için yapacaklarını. Bütün gerçeklerin yolu aşka çıkıyor, değil mi? Öyle ya da böyle.” ●●●●●●● Herkese selaam. Bugün size fantastik bir kitapla geldim. Öncelikle biraz evreni anlatmak istiyorum. Evrenimizde safkanlar ve melezler var. Melezler, insan ve safkandan doğanlar olarak kabul ediliyor. Melezler ya safkanların himayesi altına giriyor ya da safkan ve melez kanı içerek beslenen iblisleri öldürmek için belli bir eğitimle avcı oluyorlar. (Eğitim aldıkları yerin adı Akit.) Ana karakterimiz Alex'de annesi safkan olan bir melez. Bir gün annesiyle beraber Akit'ten kaçıyorlar. Ancak bir iblisin annesini öldürmesiyle kaçtığı Akit'e yıllar sonra geri dönüyor. Böylece avcı olmak için yeniden eğitimlere başlayan Alex'in hayatı bambaşka bir yöne ilerliyor. Kitap gerçekten çok akıcıydı. İlk sayfadan beri olayı eksik olmadı. Evreni anlamak zor olmadı, açıklayıcıydı. Bir çırpıda okunabilir. Eee tabi böyle bir evrene aşk lazım. :D İçinde aşk, tutku bolca var. Sadece bu aşk üçgeni beni yedi bitirdi. :D (İlk kitapta çok yok ama 2. Kitabı da okuduğum için söylüyorum.) Ayrıca Alex karekteri için mükemmel bir profil oluşturmadıkları için çok mutluyum. Dünya iyisi, kusursuz, asla hata yapmayan birisi değil. Aksine hata yapa yapa öğrenen, dik başlı, hırslı bir karakter. (Sadece tek sevmediğim kısmı ne istediğini bilememesi.) Bu yüzden bazen karakter sinir bozucu davransa bile ondan tamamen soğuyamıyorum. Serinin ilk kitabı olan Melez kitabı, Yunan Mitolojisine daha farklı bir pencereden bakmamızı sağlamış. Okumanızı tavsiye
Deneme, İnceleme, Edebiyat
MelezJennifer L. Armentrout · Dex Yayınevi · 20121,164 okunma
MELEZ SÖZLEŞMELERİ- MELEZ 1.
2023 10. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2023 01:05
Herkese merhaba Yeni bir seri ile karşınızdayım, normalde bu yazarı asla okumayacağım demiştim(kül ve kanda son çıkan kitabında yaptığı iğrençliğinden ötürü) İşin aslı Seth karakterinin ayrı bir serisi var ve çok güzelmiş, elimde kitapları mevcut. Bu seriyi okumadan ona başlamak istemedim, olaylar bu seride başlıyormuş.Para verip alacağım bir seri değil, onda ötürü arkdaşımdan ödünç alıp, seriye başladım. Ne çok konuştum :) Kitaba gelirsek , karakterlerin hiç birine şuanlık ısınamadım. Merak ettiğim seth'te bile... Başrol kızımız alex zaten seri boyunca seveceğimi sanmıyorum. Burnu kaf dağında, şımarık kimseden olmayan özgüveni ile ilk sayfada belli etti. Başrol erkeğimiz Aiden ise biraz arka kısımda kalmış, cool ve güçlü biraz hoşuma gitti. Seth ise seride ikinci erkek oluyor. şımarık bir velet gibi geldi, kendisi Apollon, herşeyı kendine istiyor, küçük cocuklar gibi '' o benım, herşeyi istiyorum'' triplerinde fılan. Olayları ve kurguyu beğendim.iblisler- safkanlar- melezler güzel bir kurgu olmuş. Hakkını yememek için 7 puan verdım. Güzeldi, şimdilik.... ama yine nört devam edecem gibi...
Fantastik
2026 47. kitabı
Seninle mutlu günlere ya. Bu nasıl bir seri başlangıcıydı. Bayıldım. Eski bir seri olması ve uzun süredir listemde olmasıyla bir şans verdim. Verdiğim en güzel karardı kendisi. Bir kast sisteminin olduğu Melezler Ve Safkanlar arasında melez olan kızımız Alexandria, annesinin kendisini 3 sene öncesinde Akit’ten kaçırmasıyla insan dünyasında yaşamaktadır. Ta ki annesinin eteri için iblisler tarafından katledilmesiyle. Avcılar Alexandria’yı alıp Akit’e geri götürür. Alexandria’nın iki seçeneği vardır ya köle olacaktır ya da Aiden’ınla çalışıp avcı olacaktır. Aiden’le olan ilişkileri safkan ve melez yasasına uymamakta ve işleri karışmaktadır. Aslında ölü olarak bildiği annesinin iblis olduğunu öğrenmesiyle duygusal olarak daha da karmaşık bir duruma düşer. Kendisinin bir melez olduğunu düşünen Alex için gerçekler oldukça şaşırtıcı olacaktır. Kitap sizi soluksuz bir maceraya sürüklüyor.
·340 syf.·
2018 71. kitabı
Jennifer L.Armentrout kitaplarını çok seviyorum ama kitaplarında çeviri hatalarının olduğu düşünüyorum, çünkü bu denli güzel bir kurgusu olan bir kitabın kusurlu diyaloglarının olması pek kitabın kalitesine yakışmıyor. Kitap gerçekten çok güzeldi oldukça da sürükleyiciydi. Richelle Mead vampir akademisini yazarken sanırım bu seriden etkilendi, çünkü kurgusu ve karakterleri neredeyse bire bir aynıydı. Özellikle ana karakterler arasındaki kişilik benzerliği oldukça göze çarpıyordu.
2024 3. kitabı
Bugün kitaplığımı düzenlerken hatırladığım ve neden yorum yazmadığımı merak ettiğim bir kitap kendisi. Bu seri fantastik türünde okuduğum ilk seriydi ve aşık olmuştum bu yüzden buradan da övmem gerektiğine karar verdim. Konusu Alexandra'nın annesinin sebebini söylemeden onu insan diyarına kaçırması,ve diyarın onun peşine düşüp akademiye geri getirmesiyle başlıyor. SPOİLER Kitap Yunan mitolojisini konu alıyor ve bunu harika işliyor Tanrılara bayılıyorum ama özellikle Güneş tanrısı Apollo ona ayrı bir hastayım. Kızımız aslında Tanrı Apollon'un soyundan gelen ve yüz yılda bir dünyaya gelmesi gereken bir Apollyon ama başka işler çeviren başka tanrılar ayrı bir Apollyon daha yaratmış ki bu kişi Set. Set ve Alexandra birbirine hücreden bağlı iki Apollyon ve herkes onların birlikte olmasını bekliyor, ne var ki kızımın gönlüde yoluda başka. Ama yinede sete bağlı,yaptığı herşeye rağmen ve onu öldürmesi gerekmesine rağmen onun yerine kendisini öldürmeyi tercih edecek kadar birbirlerine bağlılar. Set ,ilk kitapta sana bayıldım ikincide ve üçüncüde nefret ettim ama son kitapta sana yine hayran kaldım. Ben seride ki aşk bağına hayran olsam da kitap aşk kitabı değil,her kitabında ayrı bir savaş,çarpışma ve mücadele var. Aslında epey eski bir kitap ama şuan günceldeki çoğu seriye bin basar,yazım dili muhteşem kitapta ki tüm duyguları hissediyorsunuz,karakterler ki iyi ve kötü karakterler hepsi harika hepsini hissediyorsunuz,ben zaten bu yazarın fanıyım ne yazsa okurum ki okudum da :) Ve Aiden.. Allahım seni sevmek istiyorum, sarılmak teselli etmek istiyorum. Sevdiği kızın başkasına bağlı olması, Alex için herşeye katlanması,her savaşa girmesi,aşkı uğrana kendinden feda edebileceği herşeyi hiç düşünmeden feda etmesi.. Fantastik serilerde aşkının derinliğini bu kadar
Melez Sözleşmeleri Serisi
2022 13. kitabı
Melez Sözleşmeleri Jennifer L. Armentrout 10/10 Fantastik ️Kitabın Konusu ve Yorumu️ Olaylar baş karakterimiz Alex’in (Alexandria) annesinin iblisler tarafından öldürülmesi ile başlıyor.Alex bir melez.Safkan ve melez olmak üzere tanrılardan gelen iki soy bulunuyor.Bunlar: Hematoi ırkı, tanrılarla yaratıkların soyu. İki Hematoi çocuğu Safkan sayılıyor ve tanrısal güçlere sahip oluyor. Hematoilerle ölümlülerin çocukları olan Melezlerde ise bu güçler yok. Bu melezlerin sadece iki seçeneği var: eğitimli birer Avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler. Alex annesinin ölümünden sonra Akit’e geri dönüyor.Akit safkan ve melezlerin eğitim aldığı yerin adı.Alex avcı olmak istediği için Aiden’dan dövüş dersleri almaya başlıyor ve olaylar devam ediyor.Avcı olmak için bazı kurallara uyulmalıdır.İlk ve en önemli kural safkanlarla melezlerin arasında ilişki yasak.Peki Alex bu kurala uyabilecek mi dersiniz? Seri 5 kitaptan oluşuyor ve Yunan Mitolojisi hakkında.Tek kelime ile mükemmel bir seri.Karakterler ve olayların işlenişi yazarın kalemine hayran bıraktırıyor.Jennifer en sevdiğim yazar.Fantastik ve romantiği çok iyi şekilde harmanlıyor.Bu kitapta da fantastik,romantik ve aksiyonu bir arada toplamış.Alex karakteri tuttuğunu koparan,inatçı ve çok güçlü bir karakter.Yaptığı yanlışlardan sonra doğruları bulması,adım adım daha iyi yerlere gelmesi ve başına gelen bir sürü kötü olayın üstesinden gelme çabaları kitabı daha da sürükleyici kılıyor. Aiden karakterine gelecek olursak Alex ve Aiden uyumunu çok seviyorum.Aralarındaki inatlaşmalarını okurken çok keyif aldım.Aiden her zaman Alex’in yanında olan fedakâr ve güçlü bir karakter.Son olarak yorumlamak istediğim karakter Seth.Ne kadar tavırlarına gıcık olduğum bir karakter olsa da kitapta o olmasa
2019 19. kitabı
Okunma: 10 Mart 2019 22:38
Çok sevdim. Fantazya ustası J.L.A'nın bu meşhur serisine ancak başlayabildim. Ilk kitap tabi ki soluksuz bitiverdi. Ama bir türlü ilk iki kitabı piyasada bulamadım. Diğer 7 kitabı aldım ama ilk iki kitabı e-kitap olarak indirdim. Tabi ki kitaba dokunmak, sayfalarını çevirmek, zarar görmesin diye 90 dereceden fazla açmamak gibi enfes duyguları hissedemedim ama yine de konuya gömüldüm ve birden bitiverdi. Karakterleri cok sevdim. Calep tabi ki favorim...

Jennifer L. ArmentroutYazar · 52 kitap
Jennifer Batı Virgina’da, Martindburg şehrinde yaşıyor. Onun hakkında duyduğunuz her söylenti doğru değildir. Yazım işiyle yoğun olarak ilgilenmediği zamanlarda kitap okuyarak, egzersiz yaparak, berbat zombi filmleri izleyerek, yazıyormuş gibi yaparak, kocası ve Jack Russel köpeği Loki ile vakit geçiriyor. Yazar olma hayali, vaktinin büyük bir kısmını kısa hikâyeler yazarak geçirdiği matematik derslerinde başladı. Bu, matematikten kötü notlar almasının da en büyük sebebidir. Jennifer genç okurlar için paranormal, bilim-kurgu, fantezi ve modern aşk hikâyeleri yazıyor. Ayrıca J. Lynn takma adıyla yetişkinler için aşk romanları da yazıyor.