Lux #1

9786050911909

Geçmişi kabullenmek zordur...
2025 40. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 16:15
Jennifer L. Armentrout benim en sevdiğim fantastik yazardır. Anlatımı olsun diyalogları, kurduğu evren, onu işleyişi, romantizmi, aksiyonu, mizahı, zekası falan her şeyi tam da bana hitap ediyor diyeceğim tek yazardır kendileri. Yeri çok ayırı ve hep öyle kalacak <3 Şimdiii bu serisi 2012 de çıkmış. Kaçıncı serisi bilmiyorum ama ben son çıkan serilerini okuduğum için daha 1. bölümden ilk kitaplarından olduğunu anladım. Kurgu güzel. Paranormal değil ama. Çünkü karakterleri çok esprili ve benden mi kaynaklı bu bilmiyorum ama çok rahatım bu yazarı okurken. Bir güvensizlik bir huzursuzluk hissetmedim o yüzden asla paranormal değildi. İlk okuduğumda Alacakaranlık havası sezdim. Sadece burada vampirler değil uzaylılar var. Ki buna inanmak benim için zordu. Çocuk kitabı hissi veriyor böyle çoğu kurgular bana. Fantastikte birkaç aradığım özellik var yoksa onlar dışında gerçekten her kurguyu da sevip kabullenemiyorum yani, olmuyor. Başlarken zaten öyle bayılacağımı falan da düşünmedim uzaylılara:D Ten ve Ateş gibi WOW! olmayacağıma da kendimi hazırlamıştım. Umudum çiftimiz ve yazarın evreni anlatımınaydı. İlişkileri klişe başladı ama iyiydi. Severim klişeleri. Kurgusuna gelecek olursam 17-lik gençler ve süper güçler... kendimi gerçekten 2010 fantastik filimlerinde hissettim. Eğlenceli ve tatlıydılar. Nefretten aşka gibi bir şeydi ilişkileri ve atışmalarını okumaktan çok keyif aldım. Özellikle sondaki ek bölümlerde Daemon'un o kadar da öküz olmadığına görünce sevindim:D Ama Jennifer'lik miydi? ASLA. Hayranı olduğum yazar için bu kitap taslak gibiydi. Tabii yine burada da inceden gelecekte nasıl kurgular çıkar bu kalemden dedirtiyor. Uzaylılar ilgimi çekseydi - ama karakterleri eğlenceli bulduğum için serinin devamında uzaylı konusuna hiç takılmayacağım- ya da ne bileyim
Ordan Bana Bi Uzaylı
2023 15. kitabı
Arkadaşlar bence bazı kitaplar belli yaşlarda okunduğunda insana keyif veriyor. Ben sanırım bu seriyi 15 ya da 16 yaşındayken okumuştum ve ilk 3 kitabı da sevmiştim ama Köken ve Direniş yani son iki kitap aslında heyecan dozunun artıp herşeyin çözüme bağlandığı kitaplar olması gerekirken aradığımı bulamadığım kitaplara dönüşmüştü ama bu düşkırıklığı seriyi yarım bıraktıracak kadar değildi tabi ki. Dediğim gibi bu yaş grubundaki insanlar sever ama şuan okusam o kadar keyif alamam bundan eminim. Yani bu puan o zaman aldığım keyfin hatrınadır. Uzaylı teması hiç okumadım bu yazarın kitaplarını da seviyorum diyorsanız bir şans verebilirsiniz. AMA yazarı duyup daha önce hiç kitabını okumadıysanız Melez Sözleşmeleri serisini şiddetle tavsiye ediyorum.
2020 193. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2020 22:02
Kitap umduğumdan daha güzeldi. Kitabın konusuna gelirsek, Katy'nin babası ölüyor annesiyle de yeni bir hayata başlamak için taşınıyorlar. Taşındıkları evin yanındaki evdr ikiz kardeşler var. Dee ile Katy yakın arkadaş oluyor ama Daemon ve arkadaşları sürekli Dee'ye Katy'nin onlar gibi olmadığını ve uzak durması gerektiğini söylüyor. Birgün Katy'e kamyon çarpacağı zaman Daemon kamyonu durduruyor. O zaman anlıyoruz ki Daemon uzaylıymış... Olaylar böyle devam ediyor, kapağı hariç hiçbir sorun yok gibiydi ajjaja.
2020 47. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2020 17:38
Modern edebiyatın bilim kurgu ve romantik karışımı bir çok kitabı gibi klasik bir konuya sahip bir kitap. Özel güçleri olan esas oğlanımız uzun zamandır insanların az oldu gözlerden uzak bir kasabada yaşar. Esas kızımızın kasabaya gelip yerleşmesiyle olaylar başlar. Uzak durma çabaları.Aşık değilim havaları ve birbirlerinde uzak duramamaları. Yine de vampirler, kurt adamlar ya da şeytanlar-melekler den sonra farklı bir ırk ile karşılaşmak iyi oldu denebilir. Yeni bir tad almak gibi bir şey. Yeni bir bilgi, yeni heyecan. Kitap başlarda diyalog bakımından zayıf kalsada olaylar ortaya çıkmaya başlayınca daha iyi bir hal alıyor ve akıcı dili hemen bitmesini sağlıyor...
LUX 1
2020 1. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2020 17:24
Fantastik türde yeni bir kitap almak istiyordum. LUX serisini gördüm. Daha önce uzaylı temalı bir kitap okumadığım için biraz önyargılı yaklaştım. Düşünsenize nerede o vampirler, kurt adamlar, melekler ve cadılar... Öncelikle kitabı alırken kapağını görmezden gelin :) Konuya gelecek olursak, her şey baş karakterimiz olan Katy ve annesinin küçük bir kasabaya taşınmasıyla başlıyor. Ve tabii ki yakışıklı uzaylı komşumuzu da unutmamak gerek (Daemon) Kitaptaki çoğu karakteri sevebileceğinize inanıyorum, tabii istisnalar olabilir. Kitabın sade anlatımından dolayı sıkılacağınızı pek düşünmüyorum. Sadece betimlemeler çok yavandı ve yok denecek kadar azdı. Yine de ‘Okunmaya değer mi?’ Diye sorarsanız bir şans vermenizi öneririm. Serinin diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Bir dahaki yorumda görüşmek üzere
2019 14. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2019 17:08
İlk okumaya başladığımda roman bana o kadar kötü gelmişti ki dilini beğenmedim diyaloglar basit nasıl desem bu nasıl bir roman demiştim, her seferinde biraz daha okuyayım düzelmezse bırakmayı düşünüyordum, tabi böyle diye diye bir bakmıştım ki beş kitap üç gün içerisinde bitivermiş . Her ne kadar kitabın çevirisi güzel olmasa da seri o kadar sürükleyici ve o kadar güzeldi ki, bu türdeki başka bir kitaptan mümkün değil lux serisinden aldığım zevki alacağımı sanmıyorum, bu türden serileri seviyorsanız mutlaka okuyun emin olun pişman olmazsınız Bu seriye benzer kitap önerilerine açığım, cidden bitince boşta hissettim kendimi ... Başka bir kitap okuyamıyorum şu an, o kadar alışmışım ki kitaba keşke hiç bitmeseydi hep devam etseydi bu seri ...
ObsidiyenJennifer L. Armentrout · Dex Yayınevi · 20192,216 okunma
Jennifer L. Armentrout'la tanışma zamanı:)))
2024 64. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2024 01:25
Herkese selammm! Nihayet bitirdim... Öncelikle siz benim verdiğim düşük puana kanıp kitaba önyargıyla başlamadan önce size kurgunun çok güzel olduğunu söylemek istiyorum. Ne zamandır bu tarzda bir uzaylı kurgusu okumak istiyordum ve bu kitaba başlamam iyi oldu. Daha önce Theo'yu Seçmek'i okumuştum uzaylı kurgusu olarak ve benim düşündüğüm aksine sadece romantizm odaklı olduğu için hayal kırıklığına uğramıştım ama bu seriden umutluyum, bence güzel işlenecek bir kurgusu var -eğer yazar harcamadıysa. Konusu; kahramanımız Katy'nin babasını kaybettikten sonra annesiyle birlikte başka bir kasabaya taşınmasıyla başlıyor. Katy komşuları olan Daemon ve kızkardeşi Dee ile arkadaş olmaya çok hevesli ama Daemon değil. İlk karşılaştıkları andan itibaren Katy'ye karşı sinir bozucu davranıyor ve kızkardeşinin de Katy'iyle arkadaşlık kurmasını istemiyor. Katy bunun gereksiz ve anlamsız bir nefret olduğundan emin, ki bence de gereksiz ve anlamsızdı, ama Daemon ve Dee ile ilgili bilmediği bir sır var. İkisi de uzaylı ve onları avlamayı görev edinmiş düşmanları var! Üstelik Daemon Katy'yi bir araba kazasında kurtarınca Katy'nin üzerinde izi kaldığı için bu düşmanların hedefinde Katy'de var. Ben kitabın kurgusunu beğendim. Galaksiler arası savaşlar, uzaylılar, süper güçler tam aradığım kitap shxhjx. Asıl sorunum yazarın ciddiyetsiz anlatımıyla. Bunun yazarın ilk kitabı olduğunu düşünüyorum çünkü çok acemiydi. Ay anlatım o kadar 2010'du ki... Nasıl desem yani, kitabın kapağında 'hey yakışık, hangi gezegendensin sen?' yazıyor tamam mı? Bu yazıyı ve kitapta kızın kurduğu bütün cümleleri Bella'nın 'ne aptal bir kuzu' derkenki ses tonuyla okudum zhxhbdbd. Şimdi ben okuduğum kitapları 2020'de yazılsalar bile 2020 standartlarıyla değerlendiririm ama bu kitabın anlatımı 2010 standartlarına göre
Puan vermedi·360 syf.·
2015 101. kitabı
Etrafımda olan bu lux serisi çılgınlığını hep görmezden gelip bu kitabı okuma hevesini bir türlü alamamıştım fakat en sonunda okuma fırsatım oldu. Açıkçası kitap beklediğimden daha iyi çıktı. Yazarın anlatım tarzını üslubunu çok beğendim. Öyle ki bazı kitaplardaki gibi saçma sapan konuları uzatarak anlatmamış olayları sıkıcı bir hale sokmamış ve gerçekten komik sahnelerle doluydu. Yuzumde hep bir gülümseme yada kalbimde bir heyecanla sayfaları okudum. Nasıl bittiğini anlayamadığım bir akıcılık vardı. Kitabı okurken aklıma smallville den superman sahneleri ve alacakaranlık sahneleri canlandı. Uzaylı tasviri bence çok başarılı değil komik gibi ama kitabın sempatikliğine eksi katmamış bana göre. Okurken güzel vakit geçirdiğim, heyecanı duşurmeden devam ettiren bu kitabı tavsiye ediyorum. Tatlı bir fantastik kitap hoşunuza gidebilir. İyi okumalar
2021 38. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2021 14:40
Senelerdir kitap yorumu yapılan bütün mecralarda sürekli gördüğüm, görmek istemesem bile o retina yakan kapaklarıyla itinayla her yerde karşıma çıkan seriye başladım sonunda. Başladım da ne okudum anlamadım arkadaşlar :D Herhalde yazarın ilk kitabı olduğundan ne düzgün kurulmuş bir evren ne de karakter gelişimi var. Öyle ki Katy'nin gittiği kasaba halk ekmek büfesi büyüklüğünde sanırsınız. Katy sokakta yürüyor yol üstünde tanıdığı bir sürü kişiyle karşılaşıyor falan :) Daemon ile aralarında olanlara ise pek bir şey diyemiyorum çünkü neredeyse hiçbir şey olmadı ya da ben hiç ikisinin kimyasını uyumlu bulmadım bilemiyorum :) Eğer çok fantastik okuyan bir insansanız bu seriyi baya yavan bulursunuz. Ben seriye devam edeceğim ama çok bir beklentim yok siz de eğer başlamayı düşünüyorsanız beklentiyi alçak tutun :D
Obsidiyen#1 Kitap Yorumu
2013 1. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2013 14:26
Jennifer L. Armentrout’un kaleminden çıkan uzaylı fantastiğidir kendisi. Çoğu genç yetişkin kitabındaki klişeleri içermesine rağmen yazı dilinin hafif olmasından dolayı rahatça okunan bir serinin ilk kitabıdır. Bazı okuyucular Stephanie Meyer’in Alacakaranlık romanına benzetir. Bu türdeki çoğu kitap zaten birbirine benziyor, buradaki olay yazarda bitiyor. Daemon ve kız kardeşinin yaşadığı yere yeni bir kız taşınıyor, Katy. Daemon ve Katy birbirinden neredeyse nefret eden, aşırı gıcık olan iki karakter. Sürekli atışıyorlar. Bir gün Katy’e tam kamyon çarpacakken Daemon onu kurtarıyor ve istemsizce Katy’de bir iz bırakıyor. Bu iz manevi bir iz değil elbette. Daemon bir uzaylı ve inanır mısınız ama adam ışık. Resmen bir ışık hüzmesi yani. Bundan dolayı Katy’de bir ışık bırakıyor. Bu ışık insanlar tarafından algılanmıyor ama Daemon ve türünün en azılı düşmanları olan Arumlar tarafından görünüyor. Bu olay, Daemon ve kardeşinin güçlerini çalmaya çalışan Arumlar için ekmeklerine yağ sürmek oluyor diyebiliriz. İşler elbette kızışıyor, aksiyon zaten olmazsa olmazımız fantastik kurgularda. Spoiler vermemek adına daha fazla uzatmıyorum. Eğer toksik ilişkiler, kaba tabiriyle “ergen” kurgulardan hoşlanıyorsanız bu kitabı muhakkak edinmeniz gerekiyor. Yazarın kalemi de dediğim gibi hafif olduğu için çerezlik kitaplar kategorinize bu seriyi ekleyebilirsiniz. Hem yormuyor hem de kafa boşaltmak için birebir. Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. ArmentroutYazar · 52 kitap
Jennifer Batı Virgina’da, Martindburg şehrinde yaşıyor. Onun hakkında duyduğunuz her söylenti doğru değildir. Yazım işiyle yoğun olarak ilgilenmediği zamanlarda kitap okuyarak, egzersiz yaparak, berbat zombi filmleri izleyerek, yazıyormuş gibi yaparak, kocası ve Jack Russel köpeği Loki ile vakit geçiriyor. Yazar olma hayali, vaktinin büyük bir kısmını kısa hikâyeler yazarak geçirdiği matematik derslerinde başladı. Bu, matematikten kötü notlar almasının da en büyük sebebidir. Jennifer genç okurlar için paranormal, bilim-kurgu, fantezi ve modern aşk hikâyeleri yazıyor. Ayrıca J. Lynn takma adıyla yetişkinler için aşk romanları da yazıyor.