Gerçekten Cemil Meriç i anlamak isteyen okurların,daha doğrusu öncelikle hiç Cemil meriç okumamış yada tam olarak onun kitaplarına girememiş okurların öncelikle okuması tavsiyemdir bana kalırsa.Büyük ölçüde ülke politikasını, politik problemlerini ve doğrudan değinerek ülke gündemine vurgu yapmakta Cemil meriç bu eserinde.Aslinda 60 70 yıl önceki Türkiye'sinin insanının düşünce yapısıyla şimdi ki koşullardaki Türkiye'nin insanı arasında çıkarımlarda bulunuyor Cemil Meriç ve zerre fark bulunmadığını bizlere özetlemiş oluyor aslında ne yazıkki. "kendini yığın hâline getiren bir millet payidar olamaz. tek kaygısı para olan bir yığın yaşayamaz. düşünceyi küçümsüyoruz. kitaba harcadığımız parayı, atlar için harcadığımızla kıyaslarsak, yerin dibine girmemiz gerekmez mi? " sadece bu paragrafına bakarak bile ifade ettiklerinde ne kadar haklı olduğunu görebiliyoruz.Parayi önemsendigi kadar fikirin önemsenmediği bir kafa yapısıyla bie arpa boyu yol katedilemeyecegini ifade ediyor değerli Cemil meriç ,sosyoloji okuyanların veya okumayı düşünenlerin,kısacası her Türk gencinin ve Türkiye'mizi anlamak isteyen herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm,en azında her fıkra objektif olarak yaklaşabilen bir insandan bir fikir almak gibi düşünülürse keisnlikle ama kesinlikle okunması gerektiğini düşündüğüm bir eserdir.Herkesin okumasıni tavsiye ederim. Bu ÜlkeCemil Meriç