2022 4. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2022 17:24
Korku cezadan çok daha beterdir, çünkü ceza bellidir, ağır da olsa, hafif de, hiçbir zaman belirsizliğin dehşeti kadar, o sonsuz gerilimin ürkünçlüğü kadar kötü değildir. Bazen yanlış tercihler yapabiliriz . Önemli olan bizi bu yanlış yoldan en az zararla çevirebilecek insanlar bulmaktır . Irene bu konuda şanslıydı . Aldatıldığını bir şekilde öğrenen kocası , Irene ile bu konuyu direkt olarak konuşmaktan çekiniyordu . Ailesini bozmak istemeyen avukat , karısını bu hatasından en az zararla vazgeçirmek için farklı bir yola başvurur . Ancak korku ... genç adam korkuyu hesaba katamamıştır , karısının korkusunu hesaba katamamıştır . Aslında Irene kendisini güzel cesur bir kadın olarak tanıtsa da bir ezikten farkı yoktu . İnsanları fikirlerini duymadan yargılamak , bir tehdit karşısında ezilmek , şantajcısından duyduğu korku ve intiharı düşünmeye kadar giden bir yol . Irene ezikliğini kabul etmek istemese de kocası bunun farkındaydı . Ancak Irene bazı dersler çıkarmıştı . Elinde olan imkanlara şükretmeyi öğrenmişti . Özellikle de ailesine . Korku . Korkunun cezadan çok daha acı olduğunu öğrenmişti . Korku , Stefan Zweig ' ın okuduğum 4. kitabıydı gayet keyifli bir şekilde ilerledi benim için bunu sağlayan en önemli etken kitabın sonuna kadar sonunu tahmin etmenin imkansız oluşuydu .
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022125,1bin okunma