2022 8. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2022 16:02
Beğenerek ve keyifle okuduğum bir kitap. Yakın zamanda mitolojiyle alakadar olmak istemiştim ve bu kitapla giriş yaptım çok doğru bir yerden başladığı düşünüyorum. Kitapta Dan Brown tadı almam efsaneydi. Okuduktan sonra Berlin’e gitme ve Zeus Altarını görme isteği uyandırdı bende. Mitolojiyle polisiye harmanı muhteşem bir kitap. Katili erken tahmin etmemem de beğenmem de büyük etkili oluşturmuştur. Kitap boyunca herkesten hatta polis memuru Tobias’ tan bile şüphelendim Kitap bölüm bölüm yazılmış. Bir bölüm dehikaye anlatılırken ardından gelen diğer bölümde Zeus’ un ağzından anlatılmış mitolojiyi okuyorsunuz. Zeus’un ağzından yazılmış bu bölümler çok ilgi çekiciydi. Tek sıkıldığım nokta ırkçılık üzerine fazla yoğunlaşmasıydı. Baş komiserin Türk’üm değil de Türk kökenliyim demesi ve sürekli Türkler gibi değilim demesi pek hoşuma gitmedi. "baba kötüyse, korkaksa, sevgisizse, şefkatten yoksunsa, bir çırpıda çıkarıveriyorsa evlatlarını gözden, hiç iyilik beklemeyin o çocuklardan. ...ama korku bazen kör ediyor hem aklı hem yüreği. kınadıklarımıza dönüştürüyor bizi, zorlu savaşlarda yendiklerimize, hayatımızı cehenneme çeviren seleflerimize." sözleriyle incelememi sonlandırmak istedim.
Kitap
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma