Kapak tasarımıyla dikkat çeken kitap, iki bölüm halinde yazılmış. İlk bölüm ‘Karanlık Tekamül’ ve ikinci bölüm ‘Diriliş’. İlk bölümde insanlık tarihinin ilk zamanlarından başlayarak hikaye başlıyor ve ikinci bölümde dirilişin temeli ile asıl kurguya geçiliyor. Başlarda biraz sıkıcı gelse de, ikinci bölümden itibaren su gibi akıp giden bir roman. Tüm olaylar kitap sonunda müthiş şekilde bağlanmış. Konusuna gelirsek, Nugaşilerin lideri Nugaşşe kardeşi Urfu ile anlaşmazlığa düşerek, zorlu göç yolculuğuna çıkar. Nugaşilerin topraklarını terketmesi ile ilk göç başlar. Sonrasında doğayla, iklimle, kıtlıkla baş etmeye çalışarak, yeni keşiflerle ve savaşlarla hayatlarına devam ederler. Diriliş bölümünde ise, İsa’nın doğuşu ve Papa’nın onu herkesten saklamaya çalışması ile günümüze geliniyor. Neolitik çağda başlayan hikaye, 2000’li yıllar ve İsa’nın doğuşuyla, Deccal ile savaşıyla, Afrika’dan, Amerika’dan, Karadeniz ve İstanbul gibi dünyanın çeşitli ülke ve şehirlerinde devam ediyor. Sakin kafayla okunması gereken, farklı kurgusuyla dikkat çeken bir roman. Kurgusuna hayran kaldığım kitapta birçok konuya değinilmiş olduğundan, uzun araştırmalar sonucu yazılmış diye düşünüyorum. İnsanlık tarihinin en eski kahramanlarını, fantastik bir kurguyla anlatan kitapta, yer yer dini ve mistik bir hava vardı. Akıcı anlatımı, farklı kurgusu ve kitap sonunda bölümlerin müthiş bağlantısı ile kitaba bayıldım. Tek eleştirim; küçük puntolarla yazılmış kitap göz yorsa da, kurgusuna asla gölge düşürmüyor.
@d.a.r.k.t.a.l.e @dorlionyayinlari #karamasal #bloghemsire #fantastik #mitoloji