2022 364. kitabı
Dünyanın en kuzeyinde, Grönland’da yaşayan inuitler, medeniyetten uzak bir hayat sürmektedirler. Şaman olan bu halk, Nanurjuk’u doğumundan itibaren, babasının hatasından dolayı lanetli olarak görür. Halk arasında ‘cadı’ olarak adlandırılan küçük kız, kurban edilmek istenir. Kuzey ışıklarının bulunduğu, kış soğuklarının -70 dereceye ulaştığı bu coğrafyada, kültürlerini yaşatmaya çalışan, doğayla mücadele ederken, dinlerini yaşamaya çalışan bir halkın öyküsü... Mistik bir havada geçen bu fantastik kitap, şaman halkının yaşayışına ışık tutuyor. Kuzey ışıklarının arasında, ruhlar dünyasına yolculuk yapıyorsunuz. Farklı kültür ve inanışa sahip insanların yaşamını anlatan kitap, çok ağır ilerliyor ve bazı bölümlerde tekrara düşüyor maalesef ‍️ Kitap sonunda ikinci kitabın da sinyalleri veriliyor. Doğaya ve kültürlerine bağlı, şaman halkının yaşayışına ışık tutan bu kitabı, meraklılarına tavsiye ederim. Keyifli okumalar . “Sen çok farklısın. Benim bile yaklaşmaya korkacağım kadar. Sana tanıttığım o yıldızlar, şimdikinden çok daha farklı parlayacakları bir zamana geçmek üzereler. Herkesinkinden çok daha açık olan gözlerinle, kendi gerçeğini Yukarılarda göreceksin elbet. Fakat sakın ha gördüklerini kimseye söyleme! Zamanı gelince evrensel tekamülüne erişeceksin. İşte o vakit seni anlayan ruhlar yanında bitecekler. Lütfen gördüklerini kendine sakla Nanurjuk!” . _________ #bloghemsire #cumhurkitap @cumhurkitap @banusaygilibalaman
Fantastik
NanurjukBanu Saygılı Balaman · Cumhur Kitap · 202016 okunma