7EDi
2021 2. kitabı
Yedi, bir polisiye roman olmanın ötesinde çok güzel toplumsal mesajlar içeren bir kitap. Yazarın feminist bir yaklaşımla ele aldığı kadın başkomiserin gözünden, kadın cinayetleri konusunun, bir kadın yazar olarak anlatılması önemliydi benim için. Üstelik olayın çıkış noktasından çözümüne kadar tüm yaşananlar büyük bir gizem içinde ilerliyor. Gençleri kendine çekmeye çalışan değişik derneklerin yapmış oldukları misyonerlik çalışmalarından işin ulaştığı nokta enteresandı. Üstelik yazarın Avrupa kültürüne de çok iyi hakim olmasının kitaba kattığı zenginlik de göz ardı edilemez. Gerçi onun tüm eserlerinde bu kültürel zenginliğe tanık olmak mümkün. Sanırım hem Türk hem Avrupa kültürünü çok iyi bilen yazarın kitaplarına bunu yansıtması beni etkileyen ve tüm eserlerini okumaya iten en büyük özelliği... Ben çok beğendim. Polsiye severler kadar sosyolojik ve psikolojik eserlere ilgi duyanların da ilgiyle okuyacağını düşündüğüm bir eser desem yanlış olmaz. Okuyun ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
YediHümeyra Kaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202010 okunma