Puan vermedi·80 syf.····Okunma: 04 Şubat 2022 00:00 Kitapta bahsedilen duruma ayılmış kişiler için kısa, ama birçok bilgiyi organize eden bir eser. Uzun yıllardır birçok kaynaktan farklı farklı bilgi edinmiştim, ama bu 80 sayfalık kitap ile birlikte bütün bu bilgileri biraraya getirme imkanı buldum.
Tüm dinlerin ve ruhsal yolların demek istediğini bu kitap içeriyor. Kısaca olay titreşim. Bilindiği üzere evrende hiçbir şey katı değildir ve sürekli titreşir. Sadece biz algımızın kusurundan dolayı katı olarak algılarız. Bu katı olarak algılanan ise maddenin en kaba hâli. Öte alemler titreşim hızının yükselmesiyle oluşur. Astral alem de bizim bulunduğumuz kaba maddelerin daha hızlı titreşen uzantıları olmakla birlikte kendine özgü astral maddeyi de içermekte. Astral alemden daha yüksek titreşen katman ise 'semalar' adı verilen mental plan ya da alem... Astral alemin kendine özgü yapısı ve kuralları var. Yazar bunları astral alemden örneklendirerek aktarmakla birlikte çok detaya girmiyor. Örneğin islami disiplindeki terimler tayyi mekan ve zamanın ne şekilde yapılabildiği aktarılıyor, fakat nasıl yapılacağı anlatılmıyor. Hayaletler, zombiler, periler, gnomlar gibi terimlerin de yeraldığı tüm spiritüel fenomenleri açıklığa kavuşturmasıyla kitap bittiğinde büyük bir aydınlanmaya sebep oluyor.
Bununla birlikte kitapta astral seyahat tekniklerine tehlikeli olduğu için yer verilmiyor. Konuyla ilgililerin okuması aşırı tavsiye edilesi bir kitap.