·353 syf.····Okunma: 05 Şubat 2022 00:00 Öncelikle Mina Hanım'ın anıların oldukça şaşırtıcı olduğunu söylemeliyim. Şaşırtıcı şaşırtıcı olmasına ama biraz da garip geldi. Belki bu gariplik aynı dünya görüşünü paylaşmadığımızdan belki de hayatlarımızın ortak yönlerinin pek az hatta neredeyse yok minvalinde olduğundan dolayıdır. Bunların yanında kendisine imrendiğim noktaları da yok değil. Bunlardan biri ve belki de en önemlisi birçok dili bilmeseydi. Hep anadilimden farklı diller bilmek istediğimden dolayı bu özelliğine imrenmiştim. Neyse kitaba dönecek olursak 5 bölümden oluşan bu kitabı çok sevdiğimi söyleyemem ama çok sevmediğimi de söyleyemem. Bunun sebebi de yukarıdaki nedenler galiba ama şunu diyebilirim ki kitabın beşinci bölümü olan siyaset bölümü hiç ama hiç ilgimi çekmedi. Kitabın en çok o bölümünde sıkıldığımı söylemem gerektiğini düşünüyorum. Fakat diğer bölümlerdeki anılar oldukça hoş idi her ne kadar farklı kişilikler ve yaşantılara sahip olsak da hoş gelmişti. Dönemin bir çok ünlü isimleri ile ahbaplık kurması ya da onlarla tanışmış olması beni etkiledi. Mustafa Kemal Atatürk, Orhan Veli, Halet Çambel, Faruk Nafiz Çamlıbel, Ahmet Haşim, Nazım Hikmet, Yahya Kemal, Necip Fazıl Kısakürek bu kişiler bu isimlerden sadece aklımda kalanları. Bu kişilerin hayatlarının bir noktasına şahitlik etmiş olmak kitabın en güzel noktasıydı.