Ahmet Ümit kitaplarını okuma sebeplerimin başında sanırım tarihi çok sağlam bir şekilde kaleme alması geliyor. Aslında bu şekilde tarih ve polisiyenin birlikte yürüdüğü kitaplara daha bir düşkünüm.
Bu kitap bana Patasana tadı verdi ve tabi onun da ilerisine geçti.
Bu kez yazar bizi Yunan Mitolojisi ile aydınlatıyor. Hepimizin az çok bildiği karakrerler "baba" figürü üzerinden inceleniyor.
Bu kez başkomiserimiz Berlin doğumlu cevval polis Yıldız Karasu ve onun yardımcısı Tobias başrolde. (Sanırım Yıldız'ı da Nevzat kadar sevdim. Umarım sonraki kitaplarında da görürüz.)
Berlin' de başlayan cinayetler serimiz Bergama'da son buluyor. Elinizden bırakmadan okuyacağınızdan eminim. Ayrıca okurken Yunan Mitolojisi hakkında da bir miktar fikriniz oluşacak.Çok beğendim, tavsiye ederim.