Madame Bovary
2022 3. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2022 16:05
Yaşamak istemeyeceğim bir hayatı okuyarak yaşadım... Charles Bovary doktor oluyor ve sonrasında bir evlilik yapıyor. İlk karısı öldükten sonra da hastalarından birinin kızıyla (Emma ile) evlenmek istiyor. Bu evlilik gerçekleşiyor. Beraber Tostes'da yaşamaya başlıyorlar ama Emma'nın düşünceleri, hâl ve hareketleri değişiyor. Kitaplarda okuduğu heyecanlı aşkı bulacağını sanarak geldiği adamdan nefret etmeye başlıyor, hayattan tat almıyor. Değişiklikler yapıyorlar hayatlarında. Charles kendini Madam Bovary'e adıyor, hep mutlu olmasını istiyor ama biraz pasif bir adam. Emma para bulmak için senetler imzalıyor, kocasına yalanlar söylüyor, kendini başka aşklara açıyor. Ondan sonra da olanlar oluyor. Bu hayatta benzemek istemediğin kişi kim diye sorarlarsa artık bir cevabım var: Madam Bovary. Aslında ona çok suç bulmamak lazım, insan ait olması gereken yerde olmalı. Çok mutlu bir hikaye değil, çoğu yerde sinirlenerek okudum zaten. Finalini beğendim, tam olması gerektiği gibi ama Berthe (kızları) adına üzgünüm. Okuyanlara ve okuyacaklara tavsiyem Madam Bovary gibi bir insan olmayınız :)
Madame BovaryGustave Flaubert · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201940,9bin okunma