En Büyük Haksızlığım ........ Kendime!
🎵 Bir ağzımı açsam, bir cesaret etsem; Ne taşlar eteğimde, bir dökebilsem! Bütün kızgınlığım gerçeği geç görüşüme, En büyük haksızlığım ne yazık ama kendime! 🎵 Yıllanmış bir eşyayım, saklıyım dolaplarda, Toz tutmuş, sararmışım; çıkar beni odalara! Bir gülüşün nefes, bir bakışın yüzüme güneş; Bırakma beni bu karanlıkta! [ 👨‍🎤 Derya Bedavacı; YILLANMIŞ EŞYA, şarkısı ] .
·2 alıntı·
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #145776307 .
Gnosei Seauton
“Gerçek şu ki, Allah hiçbir konuda insanlara en küçük bir haksızlık yapmaz; fakat hep insanlardır kendilerine haksızlık edenler.” (Kuran’ı Kerim meali, Yunus Suresi, 44. Ayet) (Kaynak: İnternet) Söz yazarı da burada özeleştiri yapıyor ne kaderi ne de bir insanı suçlamadan… (Eğer seslendiği Allah ve kendisi değilse) Keşke başkasından “Çıkar beni odalara” diye yardım istemeseydi, daha tutarlı, daha ideal bir tutum olurdu. Ama belki de bu durumdan sorumlu bir kişiye sesleniyordur.
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #155891380 #155880020 #192655621
Gnosei Seauton
“Çıkar beni odalara” diye seslendiği kim acaba? Başka biri mi? Böyle bir şey bir başkasından istenmez ki ama çünkü birincisi bu kayboluş, kopuş psikolojik bir duruma benziyor; bu kurtarışı da ancak kişinin kendisi başarabilir. İkincisi ise durumu zaten “gerçeği geç gördüm”, “kendi kendime ettim; aptalca davrandım.” diye kendi hatasına bağlıyor. Başkası da bizdeki hatayı düzeltemez çünkü oraya ulaşamaz; eğer bir psikolog, terapist değilse yardım istediği... Oldu ya, ona yardım ederek çıkardı, o zaman bu ancak sorunu unutturur; çözüm olmaz soruna. Nihayetinde güzel ses, güzel ve anlamlı şarkı. Son üç beş gündür ara ara dinliyorum. Anlam buluyorum, duygu buluyorum, tatlı bir hüzün buluyorum, bir dünyaya/hikayeye şahit oluyorum, (katılmasam da) bir bakış açısı öğreniyorum, bundan hareketle kendi bakış açımı daha derinlemesine keşfediyorum!