YAŞAMAK İSTESEYDİNİZ …
Halbuki yaşamak isteseydiniz yaşanacak ne müthiş bir hayat vardı; ne maceralar, ne zevkler, ne heyecanlar, sizi ölürken bile gülümsetecek ne hazlar. Ama siz yaşamıyorsunuz. Çünkü hayatınız bir emir beklemekle geçiyor, yaşamınız için birilerinin sanki size ‘şimdi yaşa’ diye emretmesi gerekiyor ama, onlar size sadece ‘şimdi öl’ diye emrediyor ya da ‘şimdi sürün’ diye. Uğrunda ölünecek bir hayatınız yok… Yaşanacak bir hayatınız da… Bu sofradan siz aç kalkacaksınız ama kabahat sofrayı kuranda değil, sizde elinizi uzatacak güç olmamasında. (Sf.54-55) .
Sayfa 54 - Can Yayınları, 7. Basım 2003, BU KİMİN HAYATI, başlıklı denemeden
Gnosei Seauton
“Yüreğinde yeşil bir dal saklarsan şarkı söyleyen bir kuş gelip konacaktır.” (alıntı)
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #199196828 .
Gnosei Seauton
ÖLMEDEN (terk etmeden, tavır koymadan, içinde ve dışındaki yanlışlıklara muhalefet etmeden vs) YAŞANMIYOR: #199237610 Diye düşündüm, düşünüyorum, düşüneceğim.
Gnosei Seauton
Yaşarken aldığım nasıl bir haz, ölürken beni gülümsetebilir ki? 🤔 Şu sıralar ölüm ve ötesi ile ilgili kitaplar okuyorum ve ölüm anının güçlüklerinden bahsedip duruyorlar ve ölüm sıkıntılarından… O yüzden bu cümle şu an bana pek anlamlı gelmedi. Ama sanırım yazar “ölürken bile” sözünü, yaşamı dolu dolu yaşamanın ve ondan haz ve zevk duymanın önemine vurgu için kullanmış olmalı… Yoksa kendisi ölümü yaşadı mı ki ya da içinde öyle gerçek bir hatırlaması mı var ki bilsin bunu? Ama elbette memnuniyet içerisinde yaşanmış bir yaşam, ölüm anında yüz ifadesi de olabilir insanın. Hazlarımız, zevklerimiz de biz de kalıcı memnuniyet yaratan türden olmalıdır bu yüzden. #195053581 (kendi sayfamdan ilgili gördüğüm bir alıntı) .
Gnosei Seauton
Aç kalkılırsa sofradan, evet, kabahat sofrayı kuranda olmaz, hayatından tamamen vazgeçtiği için elini uzatacak güç bulamayan/lar/da olur. .