Hepsini yarın düşüneceğim.. Hem yarın yepyeni bir gün;)
9/10
·800 syf.··
Beğendi
·
2022 8. kitabı
·
18 günde okudu
·
Okunma: 11 Şubat 2022 15:49
Neden aklımız başımıza hep sonradan gelir? Neden hep yanlış olana sıkıca sarılışımız? Doğru olanı görmemek için direniriz, gözümüz kör kulağımız sağır. Sonra.. Ahh! deriz aman Tanrım ben ne yaptım? Gerçeği anlarız; özürler dileriz, konuşmak en güzel cümleleri kurmak isteriz ama iş işten geçtikten sonra ne anlamı var ? İçinde her şeylerin olduğu muazzam bir deneyim oldu benim için bu kitap. Kuzeyliler ve Güneyliler arasında yaşanan destansı bir savaş, Güneylilerin zencilere sadece kölelik hakkı tanıdığı bir sosyal yaşam dolayısıyla ırkçılık ve kölelik, savaş sırasında ve sonrasında asla kopmayan bağlar ile dostluk, zenginlik ve lüks içinde yaşayanların kibri, kadınları küçümseyen tavırlar ile cinsiyet ayrımı ile birlikte toplum baskısı... Ve daha neler neler o kadar güzel işlenmiş ki, yazarın bu kadar konuyu tek kitapta insanı hiç sıkmadan ve hatta merak uyandırarak ele alması takdire şayan.. Kitap beni kesinlikle kendine hapsetti. Her bir karakterin duygusunu okumadım da resmen onlar ile yaşadım. Bilmiyorum şimdi onları her gün görmeden nasıl yapacağım. " neyse bunu şimdi düşünmeyeyim, sonra düşünürüm, yarın başka bir gün olacak. " ;) Efendim... Hmmm aşk mı? Aşkı unuttum mu ? Yoo tabii ki unutmadım yine sona sakladım ;) Ve bir gün, mutlaka sevdiğinin kıymetini herkes anlar sevgili Scarlett O'Hara. Ama gidince, ama bitince, ama ölünce.. Kısacası iş işten geçince! Biz Türkler şöyle deriz, " Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldum." Ama sen Bayan O'Hara hem bulgurdan hem pirinçten oldun... Veee aşkın Rhett hali benim kahramanım sensin bu kitapta. Bu adam baştan ayağa aşk dedirten tavırların ile benim gönlümü sen aldın Rhett Butler seni asla unutmayacağım.. Ve şimdi caanım kitap bitti ve ben çok üzgünüm. Kocaman ama kocaman bir boşluk içindeyim. " Bunu şimdi düşünmeyeceğim.. Sonra düşünürüm, dayanabilecek gibi olduğum zaman." ;)
Rüzgar Gibi GeçtiMargaret Mitchell · Artemis Yayıncılık · 20223,137 okunma
··
1 +1'leme
·
7,6bin Gösterim
8 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
emine
Gönderi Sahibi
Sevgili Semih Doğan' a teşekkürü bir borç bilirim. Rüzgâr gibi Geçti kitabı, avukat beyin övgüler ile bahsettiği youtube kanalında izlediğim bir video sayesinde dikkatimi çekti. Bundan önceki önerdiği ve okuduğum kitaplardan hiç pişman olmadığım için hemen okumak istedim. Lütfen siz hep önerin ve biz hep okuyalım 🙏
Kitabı yeni bitirdim ve tam olarak hissettiklerimi ifade etmişsiniz 👌 gerçekten çok etkileyici bir kitap. Ve karakterlere o kadar alıştım ki! Şimdi ben onlarsız napacağım?
emine
Gönderi Sahibi
Bunu şimdi düşünme.. Sonra düşünürsün, dayanabilecek gibi olunca😉😄 Güzel cümleleriniz için çok teşekkür ediyorum sevgili Burcuuu Benim için eşsiz bir denyimdi hakikaten 💜
Emine okumaya tesvik ediyor da, cezaevinde imkanlar kisitli. Ve almanyada sadece dortmund tarafinda kitapçı var
emine
Gönderi Sahibi
Bilemedim Sedat bey pdf sahip olan varsa size iletebilir belki 🤔
Emine Hanım beğenmenize çok sevindim. Rhett Butler edebiyatta erkeklerin kralıdır desek yeridir herhalde :) Ben de çok karizmatik bulmuştum. Keyifli okumalar dilerim:)
emine
Gönderi Sahibi
Çok çok beğendim sizin önerdiğiniz okuduğum her kitap gibi efsaneydi..Yaaa Rhett hakkında hemfikir olmak çok mutlu etti 🤜🤛 Net kral.. Aşk adamı.. Sizin de keyifli okumalarınız olsun..🌟🦋
Cenaze Dolayısıyla Her Gün Yarına Kapalıyız..
emine
Gönderi Sahibi
Kapılar elbet bir gün açılır.. Umut baki evvelAllah..ruhumun_dilencisi