···Okunma: 21 Ocak 2022 21:46 John Fowles ile tanışma kitabım oldu Koleksiyoncu yazarın da 1963’te yayımladığı ilk romanı.
Benim için en önemli unsurlardan biri kitabın beni içine çekmesi her sayfayı merakla heyecanla çevirerek 2 günde bitirdim.Yaşanılan olaylar okuduğum her satır zihnimde canlandı ve ilk defa bir kitabı not alarak okudum okur defterime, aradaki fark o kadar hissedilirdi ki karakterleri asla karıştırmadım bu sayede.
Kelebek koleksiyoncusu olan Frederick Clegg’in hayranlık beslediği Miranda ile arasında yaşananları ve bu durumun psikopatça ilerleyişini okuyoruz.
Hem Clegg’in hem Miranda’nın anlatımına yer verilmesi de 2 farklı bakış açısını sunuyor bizlere.
Konusundan fazla bahsetmek istemiyorum heyecanı kaçmasın okurken benim gibi şok olarak ve keşfederek okumanızı isterim.
Normalde bir kitabı tekrar okumaya pek sıcak bakmam ama Koleksiyoncu bu yargımı tamamen ortadan kaldırdı mutlaka tekrar okumak istediğim kitaplar arasına girdi.
Mutlaka okumanızı isterim.🪴
Şu bilgiyide vermek isterim; Kitapta Miranda Clegg’e sürekli Shakespeare’in Fırtına oyununda ki Caliban karakterine benzetir ve ona gönderme yapar daha iyi anlamak için öncelikle Fırtına kitabını okumanızı öneririm.