Felsefik ve kurgusal bir eserle sizlerleyim.
Felsefeye giriş niteliğinde bir eser. Bence lise döneminde felsefeye giriş ve önyargılı öğrencileri felsefeyle tanıştırmak adına okutulması gereken bir yapıt. ( Atanınca öyle yapacağım ben)
Toplumda felsefeye karşı bi önyargı mevcut. Herkes sadece inanç yönünden bakıyor olaya. Oysaki birçok filozofun Tanrı anlayışı da çok derin. Sıkıcı ve anlaşılmaz olduğundan dolayı da uzak durunlar da var ve bence bu durum, yanlış felsefe kitaplarından felsefeye başlamalarından kaynaklı veya pat diye bir filozofla başlarlar. Oysaki felsefe bağlantılı bir molekül gibidir. Öncesini, sonrasını ve sırasını bilmeniz gerekiyor. Mesela pat diye Hegelle başlayamazsınız. Karşınıza birçok kavram ve filozof çıkar ve daha ilk cümlede kitabı bırakıverirsiniz. Felsefeye başlamak isteyenler için bu kitap tam tanımlamak istediğim bir eser. Hem kurgu hem de bilgi var. Akıcı ve seri olay örgüsüyle bağlantılı.
Ülkede sorgulayan, araştıran kesim azınlık durumunda. Felsefe de bunun üzerinden yola çıkarak sizleri sorgulama dünyasına hazırlıyor. Ve bir şeyler öğrenirken veya düşünürken acele etmeyin diyor.
İçerik olarak özetlesem sığmaz buraya çünkü tüm filozofları tek tek tanımlamam gerekecek ve sayfalar sürer bu durum.
Kitabı okurken biraz zorlanabilirsiniz ama korkup hemen bırakmayın kitabı. Anlamadığınız cümleyi veya konuyu düşünmek için epey zaman var. Önemli olan kitabı hızlıca bitirmek değil, anlayarak bitirmektir.
Kitaba puanım 10, okuyacaklar için keyifli okumalar dilerim