Mucize
2022 1. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2022 16:12
Uzun zamandır okuduğum kitaplarla ilgili bir şeyler yazmak gelmiyordu içimden ama bu kitap beni o kadar etkiledi ki bir şeyler yazma isteğime engel olamadım. Bu kitabı şehrin ağrılığının çökmüş olduğu omuzlara, ekrana bakmaktan ışığı sönmüş gözlere, masa başında oturmaktan boyun ağrısı çeken ve daha sayamadığım bu tarz özelliklere sahip olan tüm insanlara tavsiye ederim. Şu an yaşamakta olduğumuz şehir hayatında bize dayatılan ve normal olarak kabullendiğimiz, bazen ne kadar sorgulasak da dışına çıkamayıp çarkın içinde kalmaya devam ettiğimiz hayatlarda yaşamın mucizevi oluşunu unutuyoruz. Birçok insan öyle davrandığı için normal olduğu kabul edilen davranışları yapmaktan geri duramıyoruz. Ha tabii… Yapsak da olmuyor yapmasak da. Ama yine de insanın hayatını değiştirebilmesi kendi elindedir. Büyük işler yaparak büyük değişimlerin yaşanmasını kastetmiyorum. Bazen küçük değişimler de mucizeleri fark ederek büyük değişimler yaşamamıza hatta yaşatmamıza sebep olabilir. Bu yazım tam olarak bir inceleme yazısı olmadı ama kitabın bende hissettirdiklerini buraya aktarmak istedim. Bu sayfayı açtığımda bu yazıyı görerek her günün hatta her anın yaşamın bir mucizesi olduğunu ve ölümün bilinciyle yaşayarak gerçekten yaşamayı keşfedebileceğimizi hatırlamak istiyorum. Spoiler… Ve Veronika ölmek istemiyor çünkü hayatının her gününün aynı olmasının aslında kendi bakış açısından kaynaklandığını fark ediyor. Unutma; herkes kendi dünyasında yaşar ve gördüğümüz dünyayız hepimiz.
Hayat ve İnsan
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,5bin okunma
Hocam yorumunuz çok değerli herkes kitap okur herkesin kendine göre çıkarımları vardır. Çıkarımlarınız ile kitabın kalbimdeki farklı bir yerine dokundunuz 🙏🙏🙏