···Okunma: 18 Şubat 2022 14:14 Herkese merhaba
Kitap iki hikayeden oluşuyor. İlk hikaye kitaba adını veren O MUYDU? diğeri İKİ YALNIZ İNSAN iki hikayede çok beğendim. Manidar bir anlatımı var.
Kitaba adını veren O MUYDU? Hikaye sonunda trajik bir sonla bitmiş olsada altta vermek istediği mesaj bence çok anlamlı.
Kırsalda yaşayan yaşlı bir çiftimiz var bir süre sonra yanlarına genç bir çift ev yapıp tasiniyorlar. O kadar zıt karakterde bir çift bay ve bayan Limpley. Bence bütün hikayenin asıl karakteri bay Limpley aşırı duygularıyla yaşayan abartan samimi ama bir o kadar da samimiyetten uzak bir karakteri. Hikayeyi Betsy anlatıyor. Olayları onun gözünden dinliyoruz. Birgün bay Limpley köpek sahipleniyor o kadar köpeğe düşkün ki herşeyi herkesi bırakıp sadece köpek için yaşar oluyor. Bunu fark eden köpek Ponto da şımarık saygısız ve dünyanın merkezi gibi davranıyor. Bay ve bayan Limpley çocukları olmuyor ama bir gün mucize şekilde bayan Limpley hamile kalıyor. Tabiki bay Limpley Pontoyu tamamen unutuyor. Bütün ilginin odağında olan zavallı köpek artık dış kapının dış mandalı oluyor. Bunun üzerine Ponto kin ve nefretle doluyor ama düşmanı henüz dogmadigi için kim olduğunu sezemiyor. Sonunda bebek doğduğunda Ponto bunu fark ediyor ve saldırıyor. Sonunda Ponto yu gönderiyorlar. Ama nefret ve intikam o kadar güçlü bir histir ki ne zaman nerede ortaya çıkacağı belli olmaz. Sonuçta Ponto küçük bebeği bebek arabasinda yanlız yakalıyor ve nehre itiyor. Kitapta net bir şekilde anlatılmıştır ama anlatıcının olan. Bayan Betsy her zman Ponto dan şüpheleniyor.