2022 7. kitabı
𝚄𝚐̆𝚞𝚕𝚝𝚞𝚕𝚞 𝚃𝚎𝚙𝚎𝚕𝚎𝚛 / 𝙴𝙼𝙸𝙻𝚈 𝙱𝚁𝙾𝙽𝚃𝙴 ‍Bronte kardeşlerin eserlerine Emily BRONTE ile giriş yapmış oldum. ️Çok kısıtlı yaşamında ve henüz 30 yaşındayken dünyaya veda eden EMILY BRONTE,nin ilk ve tek romanı olmasına rağmen oldukça başarılı bir eser Uğultulu Tepeler ️Victoria dönemi kadın yazarları ön yargılı eleştirilere karşı takma erkek isimleri kullanırlardı ve bu sebeple kitap ilk olarak Ellis Bell mahlasıyla yayımlanmıştır. Kitap bir aileyi 3 nesil olarak ele alıyor. Catherine ve Hindley adında iki çocuğu olan Mr. Earnshaw şehir merkezine gittiği bir gün kimsesiz bir erkek çocuğunu sahiplenmek zorunda kalarak evine döner çocuğa Heathcliff adını verir ve onu çok sever. Heathcliff evin kızı Catherine dışında etrafındaki herkes tarafından hor görülüp aşağılanır ve Mr. Earnshaw’ın ölümü üzerine oğlu Hindley tarafından evin uşağı olarak çalıştırılır… Catherine Heathcliff’a aşıktır ama genç, zengin, duyarlı ve kibar bir erkeğin cazibesine kapılıp kolay bir hayatın kollarına bırakır kendini. Heathcliff, içinde büyüttüğü kin, nefret ve Catherine’e olan tutkulu aşkı akıl almaz bir kötülüğe büründürür onu ve büyük bir intikam duygusuyla Mr. Earnshaw’dan sonraki iki nesile de adeta kan kusturur… ‍ Heatcliff’in şeytanca iradesiyle vazgeçmeyi reddettiği çocukluk travması karşısında donup kaldım çoğu yerde Kitap 405 sayfa. ilk 40 sayfasını sabırla okursanız sonrası oldukça akıcı ve bitince tekrar ilk 40 sayfadaki detaylara dönmek isteyeceksiniz
Roman
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202557,9bin okunma