2022 5. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2022 15:04
Selaaam, bugün çok özel bir eser ile karşınızdayım. Çünkü önümüzde bir yaşanmış hikaye var ve yaşadıklarını tüm detayları ve gerçekliği ile aktaran bir yazar. Kitap üzerine konuşmak için sabırsızlanıyorum, hemen kitaptan bahsetmeye başlıyorum. -"Neyim ben? diye sordum kendime orada otururken. Tanrı'nın şakalarından biri sadece." -" Çocukluğun neşeli umursamazlığı ve yetişkinliğin acısı ile hayal kırıklığı arasında asılı kalmıştım." - 5 Haziran 1932'de Rotunda Hastanesi'nde doğan Christy, kalabalık ailesine yeni bir üye olarak gözlerini açmaktadır. Zihinsel yetersizliği olduğu söylenen ancak sadece fiziksel bir yetersizliğe sahip olan Christy, mükemmel zekası ve sanatçı ruhu ile hayatının kahramanı olma yolunda tüm çabasını sergilemektedir. - Zorlukların üstesinden gelme gücü, azmi, inancı ve yapma isteği ile beni duygulandıran bir kitaptı.(ACIMA DEĞİL GURUR) Eser "asıl engelleri zihnimizde biz yaratırız" mesajını zihnime işledi. Evet özel gereksinimli insanlar konusunda farkındalığı düşük bir toplumuz, bu da onların var olan engellerine bir engel daha katmaktadır. Eser, bir özel bireyin hayatını bizlere sunarken farkındalık yaratma özelliği taşıması ile de oldukça değerli. Bir diğer etkilendiğim konu, insan yaşamının bir kalemden dökülmesinin sürecine şahit olmak ve son halinin satırlarında gezinmek... Christy sen ve sol ayağın başarmanın en güzel hikayesi. Kesinlikle okunmasını öneriyorum.
Sol AyağımChristy Brown · Nora Kitap · 201895bin okunma