2022 3. kitabı
Herkese merhaba ️YEVGENİ ZAMYATİN / BİZ ile geldim. Yazarın okuduğum ilk kitabı bu. Bilmeyenleriniz için Yevgeni en ünlü ‘distopya’ yazarlarından biri. ️Kitap ana karakterimizin tuttuğu notlardan oluşuyor. Esas oğlumuz D-503, gelecekte bilinmeyen bir zamanda bilinmeyen bir dünyada yaşamaktadır. Öyle bir dünya düşünün ki sadece matematik üzerine kurulmuş olsun. Bu dünyada isimler, karakterler yerine numaralar var. Her bireyin bir numarası var ve her biri birbirine benzemekte. Saf gerçeklik üzerinde kurulu bir düzen… Yaşamın tüm dilimleri planlanmış, belirli uyuma ve uyanma saatleri, yemek saatleri, çalışma saatleri, dinlenme saatleri, kendileri ile eşleşen uygun numaralar ile sevişme saatleri…. Yani her şey mekanik, robotik ve duygusuz ancak planlı ve matematiksel… ️Tek bir düzen, tek bir devlet ve her zaman matematik ile işleyen bir düzen. Peki bu düzeni kuran sizseniz ve aniden düzene karsı ayaklanmak isteyen I-330’a aşık olursanız? ️Oldukça akıcı bir roman ancak matematiksel terimler sıkça karşımıza çıktığı için aşina olmayanlar okumakta zorlanabilirler. Ben tabiki okumanızı önerdiğim bu kitabı Kübra Kabakcı Öncülüğünde #renklendirkitabını Etkinliğinde #şubattasiyahokudum
BizYevgeni İvanoviç Zamyatin · İthaki Yayınları · 202111,9bin okunma