Görüp Farkedebilmek İçin...
🎥 Biri bir keresinde eğer ormanda yeterince kımıldamadan durursan yaşamla ölümün güçleri arasında süren ve ormanın varlığının bile sonucuna bağlı olduğu saklı bir mücadelenin izlerini görebileceğini ve iyilerin yardıma ihtiyacı olduğunu söylemişti. “İnanmıyorsan,” demişti “yakından bak. Halâ göremiyorsan daha yakından bak.” [🎥 00:45 sn. Doğal Kahramanlar, 2013, animasyon film] .
Sinema
··1 alıntı·
Gnosei Seauton
“Ey kalpleri evirip çeviren! Kalbimi dininde sebat ettir.” (hadis-i şerif) Alıntıdaki “kıpırdamadan durmak”, ifadesi aklıma (dua şeklindeki) bu hadis’i getirdi. Öyle, (gerekli yer ve hallerde, durumlarda) sessiz, sabit, kıpırdamadan, belli sınırlar içerisinde durmanın da getireceği (olumlu) sonuçlar vardır! Ve şu şiirde/alıntımda vurgu yapıldığı gibi: #142940739 Kuran’ı Kerim Kafirun suresinin de sabit/kıpırdamadan/dışarı taşmadan yerinde kalmaya dikkat çeken bir yanı var. İman ve İslam üzere tabii: 1. De ki: "Ey kafirler, 2. tapmam o taptıklarınıza! 3. Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz. 4. Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza. 5. hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz. 6. Size dininiz, bana dinim. (sizin dininiz size, benim dinim bana) (Elmalılı Hamdi Yazır; https:// kuran .gen. tr/kafirun-suresi-turkce-elmalili-hamdi-yazir-meali?x=s_main&y=s_middle&kid=3&sid=109 Ve ve ve; “Helal dairesi keyfe kafidir.” (Bediüzzaman S.N.) “İnanmıyorsan yakından bak. Halâ göremiyorsan daha yakından bak.” 🤔 Mesele inanmak, güvenmek, sadakat, yeterince yakından bakmakla ( & tefekkürle) ilgilidir... . . .
Gnosei Seauton
Güzeli, iyiyi, gerekli olanı, bize ihtiyaç duyan şeyi görmek son derece güzeldir. Böylelikle onu kucaklayabiliriz... Ancak GÖRME’nin şöyle de bir güçlüğü, sıkıntısı olabilir insana: “Sende gördüğümü görecekler diye ödüm kopuyor.” Özdemir Asaf 🤔 Bir de GÖRMEK, farketmek daima sorumluluk da yükler insana... Gören insan bu sorumluluğa açık da olmalıdır!
Gnosei Seauton
Ukrayna-Rusya arasında şu günlerde yaşanan savaşta/çatışmalarda Ukrayna hükumetine, askerine ve halkına Rusya’ya karşı yürüttükleri haklı savunmalarında güç, kuvvet, sabır, afiyet, başarı diliyorum Allah’tan. La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim! .
Gnosei Seauton
Bu çok güzel bir filmdir. Defalarca izledim. Uzun süredir izlemiyorum ve (bugün) yeniden izlemek istiyorum. Filmden bu alıntı cümleleri okuyup beğenenlere yüzde seksen beğenme garantisi veriyorum.