2022 10. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2022 22:17
John Katzenbach'ın okuduğum en vasat kitabı bu eser oldu. Olay belli katil belli ama gereksiz yere uzatılmış. Yazar kitabı 1997 yılında kaleme almış. Eserin konusu, yeni kurulmaya başlanan Elli Birinci Eyalet'in en önemli özelliği güvenlikli olarak inşa edildiğinin iddia edilmesi. İkamet edecek aileler özgeçmişlerini, eyalete giriş çıkışlarını, bilgisayar ağlarından, evde kurdukları alarm sistemine kadar her şeyin gözetim altında olmasını kabul ederek eyaletin büyümesine katkı sağlıyorlar. Gizliliktense güvenliğe önem vermeleri sonucu yapay yerleşim alanını tercih ederek kendilerini güven de hisseden insanlar gerçekten de güven içindeler mi? Ajan Martin ise tam aksini ispatlamak şüphelendiği seri katili yakalamak için uğraş veriyor. Siyasilerin ve emniyet güçlerinin en büyük korkuları gerçek olurken halktan gizledikleri cinayetler ile yirmi beş yıl önce işlenen bir cinayetin arasında ki bağlantı Ajan Martin'i Ölüm Profesörü lakaplı Jeffrey Clayton'u bu eyalete getirip onunla birlikte çalışmasına sebep oluyor. Jeffrey ve kardeşi Susan'ı yirmi beş yıl önce babalarından kaçıran anneleri ise çocukları adına endişe duymakta. Zira bulmaca dehası olan Susan'e gelen şifreli bulmacalar korkusunun gün yüzüne çıkmasını sağlıyor... Konusu güzel olmasına rağmen her şeyin kayıt altında olduğu bir sistemi yazarken mantık hatasına dikkat etmemiş yazar. Uzatılan bölümler sıkıcıydı... Yine de en sevdiğim yazarlar arasında olan John Katzenbach'ın kitaplarını okumaya devam edeceğim :)
Psikoloji
ÖnseziJohn Katzenbach · Koridor Yayıncılık · 2021145 okunma