···Okunma: 28 Şubat 2022 09:36 Nişancı Highland Muhafızları 9.kitap
"Benimle evleneceğini söyle. Eşim olacağını söyle. Çocuklarımın sahip olduğumdan bile haberim olmadığı çocukların bile annesi olacağını söyle. Gündüz yanımda gece yatağımda olacağını söyle. Benimle yaşlanacağını söyle.Beni, benim seni sevdiğim kadar çok sevdiğini söyle."
1307 Cate nehirde balık tutarken at sesleri duyar. Orman içinden köyüne yaklaştığında İngiliz askerlerin herkesi öldürdüğünü evleri yaptıklarını görür. Köyün arka tarafından sessizce evine doğru ilerler annesinin çığlığını duyması ile eve girer ve iğrenç manzarayı görür. Annesine zarar vermeye çalışan İngiliz komutanı etkisiz hale getirmeye çalışsa da gücü buna yetmez.Annesi hamiledir ve orada öldürülür. Cate ise komutanın emri ile kuyuya atılır. Beş gün sonunda sesler duyar kurtarıcıları gelmiştir.
Gregor Macgregor arkadaşları ile köyün halini görünce inanamaz derken bir ses duyarlar. Kuyunun içindeki kızı görünce hemen yardım ederler.Hayatta kimsesi olmayan Cat'e Gregor sahip çıkar. Onu ailesinin yanına götürür. Cate'nin yaşı ve gerçekte kim olduğunu bilmez, bunları öğrendiğinde ise ortalık fena karışıyor. Cate Nişancı'ya ilk gördüğü günden beri aşıktır onun ilgisini çekmek için ne neler yapar. Peki İskoçya'nın en yakışıklısı Nişancı buna ne kadar karşı koyabilecektir.
Seriyi ne kadar sevdiğimi her kitapta belirtiyorum. İki Ateş Arasında en sevdiğim. Nişancı da çok güzeldi. Cate hayran oldum. Neşeli, inatçı, hayat dolu bir kız. Gregor iyi gitse de sonlara doğru affedilmeyecek şeyler yaptı. Serinin diğer kitaplarında aksiyon daha fazla iken bu kitapta ikili ilişkiler daha ön plandaydı. Eskisi kadar sık okuyamasamda historical kitaplar heleki İskoç olanlar favorim.
Monica Maccarty kitaplarını özellikle Highland Muhafızları serisini okuyun derim.