Highland Guard #9

Orijinal Adı:
The Arrow [Highland Guard #9]

2023 66. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2023 00:55
Herkese merhaba, Direk yardırıyorum. Bu kitabı beğenenleri gördüm ve şok oldum. Nesini beğendiniz, neyi sizi etkılemış olabılır. Bu kadar iğrenç bir erkek karakter daha okumadım. Kendisi iskoçyanın en yakışıklı erkeğimiş, yüzü güzel olsa ne olur, karakteri çirkin-iğrenç... SPOİLER OLACAK... Çok fazla olaylara girmeyeceğim, içimdeki nefreti yazacağım. Şimdi burdaki erkek olacak pislik, kızı kendinden uzaklaştırmak ıcın, kızın nefret ettiği kızla öpüştü. Şak diyede ortadan başladım, kızın hayatını kurtardı bızım mal erkek karakter , sonrada yanına aldı varısı olarak. Kızda bunu gördüğünden beri aşık, onuna kendisine aşık olması istediğinden hep yanında bıttıyor fılan böyle olaylar var fılan... Neyse hadı ilkınde öpücüğü bır şekilde tamam dedım, kadında - erkekte bu tip davranışlardan nefret ediyorum, biriden kurtulmak ıcın başkasını bu şekilde kullanılmasından , sonraa bir şekilde beraber oluyorlar fılan, yanlış anlama sonucu kıza etmedığı laf , yapmadığı şey kalmıyor.. Evlerinde yetım cocuklar var , kız üzülsün diye aile olmayacağını belirtmek için cocukları evden gönderıyor, sırf kız acı ceksın dıye , dedım şerefsız nasıl bir kalpsızlık bu... en beterine gelıyorummm, kadın ona benden başkası ile sevişmesin dediği için, gidiyor barhaneye ordakı fahışelerden biri ile ne varsa yapıyor ve kız bunları görüyor, ınanamadım o sahneye ,ilk defa aldatma okudum yanı bir başrol erkeğin kadını aldatmasını, tamamlanmadı ama ne varsa yaptılar , kızda zaten diğer kadın adamı tahmın ederken gördü(anladınız ne oldugunu) kızla ben acı cektım resmen, yırttım atacaktım kitabı, midem bulandı. Monıco nasıl böyle karakter yazar aklım almadı, bunu sonradan affetirmesi fılan gerçekten hayaldir yani bu affedilecek bir şey değil, isterse tamamlanmamış olsun, sonu gelmemiş olsun, bu bir aldatma
Aşk-Roman-Tarih
2021 71. kitabı
SPOILER OLABİLİR! Sinirden elim ayağım titriyor. İlk defa bir Monica erkeği ciddi anlamda sevdiği kadını aldattı ya. Midem bulandı yemin ederim. Gregor gibi bir karakter yazmışsın, tüm seri boyunca onun kitabı için heyecanlanmamızı sağlamışsın ama karakterin kendi kitabında ona 10 yaşındaki çocuğun verdiği aklı vermemişsin Monica seni tebrik ederim. Cate kendini bildi bileli bu insan görünümlü öküze aşık olduğu için üzüldüm yani. Kızın tek bir hatasında gözünün yaşına bile bakmadı. Kıza inanmamaya o kadar hazırdı ki!!! Hala kızı aldatmasını atlatamıyorum. Kadınla yatmamış olabilir ama yatağa attı ve başka bir sürü şey yaptı yani. Oysaki çok güzel sahneler vardı. Yine de erkek karakterin son sayfalarda lütfetmesi dışında gram aşkını hissedemediğim bir kitap oldu. Önereceğimi sanmıyorum. Cate gibi güzel bir karakteri böyle bir kurgu ve erkek karakterle harcadığına inanamıyorum hala yazarın.
2025 61. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2025 20:59
Highland Muhafızları’nın ‘Nişancı’sı Gregor McGregor, iki özelliğiyle ünlüydü: Mükemmel ok atışları ve muhteşem yüzü, yani yakışıklılığı. Gregor, Bruce’un yanında savaşırken, kardeşi John’da aile mirası toprakları O’nun adına yönetiyordu. Ara sıra ailesini ziyaret etse de, ‘Hayaletlerle’ savaşta oluyordu çoğunlukla. Bu durum, yakın bir zamanda değişecekti sonsuza dek. Muhafızlar, Bruce taraftarlarına yataklık ettikleri için İngilizlerin yakıp yıktığı, kadın çocuk demeden herkesi öldürdüğü bir köyde araştırma yaparken, kuyuya atılmış cılız bir kız çocuğu buldular. Kız, köye baskın yapan askerlerden birinin annesine tecavüz ettiğini görünce askere saldırmış, çıkan arbedede annesi öldürülmüş, kız da kuyuya atılarak cezalandırılmıştı. Beş ya da altı gününü aç ve susuz olarak kuyuda yardım bekleyerek geçirdikten sonra Gregor tarafından kuyudan çıkarılınca da, gerçeklik algısı bozulmuştu doğal olarak. Bu nedenle de, kız kendisini kuyudan çıkaran Gregor’u ilk gördüğünde ölüp cennete gittiğini düşünmüştü. Ve kurtarıcı meleği kendisini bırakmasın diye, kim olduğu ve ailesi hakkında yanlış bilgiler vermişti. Böylece Gregor, Cate’i himayesi altına alıp annesi ve kardeşi John’un yanına göndermişti. Cate, annesinin başına gelenlerden sonra kendini korumayı öğrenmek istediğini söylediğinden, John tarafından yakın dövüş ve okçulukta eğitiliyordu uzun süredir. Cate’in aklında, bir yandan da, yüzünü zihnine kazıdığı annesinin katilinden alacağı intikam vardı. O adamı bulması için Gregor’dan yardım istemiş ve araştırma yapma sözü almıştı Nişancı’dan. Aradan geçen altı yılda, muhafız olarak girdiği savaşlarda verdiği mücadele kadar, himayesindeki kızın yaptıklarıyla da ilgilenmek zorunda kalmıştı sık sık. Diğer kadınlar gibi elbise giymek yerine bu eğitimlerde rahat olabilmek için
2022 24. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 22:59
"Ben onun vasisi değilim, seni pislik!” “Vasisi değilsen nesin? ” Gregor keşke bunu bilseydi. Kız ona verilmiş bir ceza mıydı? Günahlarının karşılığı mıydı? Tanrının akıl sağlığını test etme yöntemi miydi?" Monica Mccarty'nin o meşhur, Highland Serisini artık bilmeyen yoktur. Iskoç Kralı Robert Bruce'un İngilizlere karşı verdiği mücadelede yanında olan özel yeteneklere sahip hayalet olarak da bilinen özel muhafızlardan oluşan bir birlik.Tek tek tüm muhafızların hikayelerini, aşklarını verdikleri zorlu mucadelelerini okuduk ve şimdi sıra biz de çıkan son kitap #nişacı da. Gregor Macgregor'u kim görse o güzel yakışıklı yüzüne aşık olmayan yoktur ve diğer muhafız arkadaşları arasında da bu eğlence konusu olur. Gizli bir görevdeyken kendini yanlışlıkla ifşa etmesi düşman birlikler arasında hızla yayılır ve Robert onun biraz ara vermesi evinde dinlenmesini söyler. O esnada evden acil çağırilmakta olan Gregor hemen gider. Uzun süredir evden ayrı olduğundan beş yıl önce ingiliz saldırısından kurtarip kendi ailesine bıraktığı güzel Cate'in yetişkin kadına dönüştüğünü görünce bi şaşkına uğrar. Kesinlikle seri da benim için yeri ayrı olacak iki kitaptan biri Nisancidir. Çok beğendim ve zevkle okudum. Cate'in aşkı, vazgecmemesi, Gregor'un hep yüz güzelliğinin sevilmesi hiç gerçekte kim olduğunu kimsenin merak etmemesine üzülmesi ,çok çok güzeldi. Kesinlikle tavsiyemdir. " Historical Kitap gibisi yok" derken daha önce Monica kitabı okumayan var ise seri ile okumadan da olur derseniz hemen #nişanci yi okuyun derim....
2022 21. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2022 09:36
Nişancı Highland Muhafızları 9.kitap "Benimle evleneceğini söyle. Eşim olacağını söyle. Çocuklarımın sahip olduğumdan bile haberim olmadığı çocukların bile annesi olacağını söyle. Gündüz yanımda gece yatağımda olacağını söyle. Benimle yaşlanacağını söyle.Beni, benim seni sevdiğim kadar çok sevdiğini söyle." 1307 Cate nehirde balık tutarken at sesleri duyar. Orman içinden köyüne yaklaştığında İngiliz askerlerin herkesi öldürdüğünü evleri yaptıklarını görür. Köyün arka tarafından sessizce evine doğru ilerler annesinin çığlığını duyması ile eve girer ve iğrenç manzarayı görür. Annesine zarar vermeye çalışan İngiliz komutanı etkisiz hale getirmeye çalışsa da gücü buna yetmez.Annesi hamiledir ve orada öldürülür. Cate ise komutanın emri ile kuyuya atılır. Beş gün sonunda sesler duyar kurtarıcıları gelmiştir. Gregor Macgregor arkadaşları ile köyün halini görünce inanamaz derken bir ses duyarlar. Kuyunun içindeki kızı görünce hemen yardım ederler.Hayatta kimsesi olmayan Cat'e Gregor sahip çıkar. Onu ailesinin yanına götürür. Cate'nin yaşı ve gerçekte kim olduğunu bilmez, bunları öğrendiğinde ise ortalık fena karışıyor. Cate Nişancı'ya ilk gördüğü günden beri aşıktır onun ilgisini çekmek için ne neler yapar. Peki İskoçya'nın en yakışıklısı Nişancı buna ne kadar karşı koyabilecektir. Seriyi ne kadar sevdiğimi her kitapta belirtiyorum. İki Ateş Arasında en sevdiğim. Nişancı da çok güzeldi. Cate hayran oldum. Neşeli, inatçı, hayat dolu bir kız. Gregor iyi gitse de sonlara doğru affedilmeyecek şeyler yaptı. Serinin diğer kitaplarında aksiyon daha fazla iken bu kitapta ikili ilişkiler daha ön plandaydı. Eskisi kadar sık okuyamasamda historical kitaplar heleki İskoç olanlar favorim. Monica Maccarty kitaplarını özellikle Highland Muhafızları serisini okuyun derim.
·426 syf.·
2024 1. kitabı
Ben kitabı çok beğendim.Başından sonuna kadar heyecan hiç bitmedi. Eleştiri yapanlar çok ön yargılı davranmış aslında yazar yapılan hataların nedenlerini de çok güzel anlatmış.Hayatta yaşanan yıkıcı olaylar tabiki insanlarda izler bırakıyor.Önemli olan hatalardan ders çıkarılması ve hatadan dönülmesi bu kitapta bu çok güzel anlatılmış.Heyecanla ve merakla okudum.Tavsiye ederim.
2021 81. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 21:00
Higland Hayalet Savaşçıları serisinden okçulukta çok iyi olan "Nişancı" Gregor Mcgregor'un hikayesi.Diğer serilerde aksiyon ön plandaydı.Bunda ise İskoçya'nın en yakışıklısı ünvanına sahip olması nedeniyle ikili ilişkiler daha ön plandaydı.Sonlara doğru biraz aksiyon kazandı.İdare ederdi...
1000Kitap Gerçek Okurlar
2026 15. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 12:28
Serinin en kötü ikinci kitabıydı. İskoçya’nın en yakışıklsının daha ahlaklı olmasını beklerdim. Neresinden tutsan elinde kalıyor hikaye. Hiç beğenmedim.
NişancıMonica McCarty · Memesis Kitap · 2021105 okunma
Nişancı “Kurtarılmaya değer bir şey yoksa yakın.” “Diğer köyler asilere ev sahipliği yapmadan önce düşünsün.” Nasıl güzel bir serisin sen Bayılıyorum #highlandmuhafizlari serisine Olaylar,acılar,sevinçler serinin sonuncusunda da müthiş ilerlemiş. Dolu dolu bir okuma oldu benim için. Zaten geçmiş dönem olayları,aşkları kısaca tarih kokan her kitabı seviyorum. (Historical) İngiliz askerlerini,kitabı okurken parçalamak istedim. Öyle acımasızlar ki, zavallı bebeklerin,kadınların,erkeklerin,yaşlıların katilleri. Zavallı Cate’nin annesi ve karnındaki bebeği,doğmamış kardeşiyle daha sabah birlikte kahvaltı yaptıktan sonra başlarına gelebilecekleri nereden bilecekti? Acımasız ingiliz askerleri intikam için bütün kasabayı katlettiler. 15 yaşındaki Cate’nin gördüğü manzara ise en fenasıydı. İngiliz askerinin annesine tecavüz ederken tüm cesaretini toplayıp ona saldırması,annesini kurtarma çabası ve annesinin endişe ve korkuyla Cate’nin gözlerine baktığı sahneyi asla unutamam. O pislik asker Cate’nin annesine ve karnındaki bebeğine malesef acımadı. Ceza olarakta Cate’yi derin bir çukura atıp,açlıkla ve korkuyla baş başa bıraktı Günler sonra çıkagelen Gregor ah kanatsız melek onu kurtardı. Onu artık koruması altına alan Gregor Cate’yi annesinin yanına götürüp yeni göreve gittikten uzun zaman sonra geri döndüğünde,Cate artık büyümüş ve nefes kesici güzelliğe sahip olmuş. Gregor ona karşı arzularını dizginlemek ister. Başarılı olur mu? Mükemmel ötesi bir kurgu şahane anlatım kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar
Nişancı Kitap Yorumu
2021 25. kitabı
Ah Monica. Neler yaptın. 8 kitap boyunca bize Gregor’u azar azar gösterip, ona aşık edip bir kitapta nasıl ondan bu kadar nefret ettirebildin? Sadece soruyorum. Kitabı alıp götüren ve sadece onun için devam edebildiğim karakter tabii ki Cate oldu. O kadar harika biriydi ve tam olarak ne düşündüysem ne hissettiysem bire bir aynılarını hissetti ki, Gregor’la resmen harcanmış gibi hissettim. Son 100 sayfa ciddi anlamda okuması ölüm gibiydi. Bir insan sevdiği kadına inanmamakta nasıl bu kadar ısrar edebilir ve kafasında nasıl olayları kurgulayabilir. En fazla merak ettiğim karakterlerden biri Gregor’ken beklentilerimi yüksek tutmuşum belli ki. Çünkü asla bizim tanıdığımız adam bu değil. Böyle yazılmamalıydı Keşke aklımdan bu kitaptaki Gregor’u silsem ve önceki anılarım kalsaydı. Kadın karakterimiz de o kadar iyiydi ve o kadar benim sevdiğim türdendi ki resmen bu kurguya bu yaşadığı olaylara içim acıdı. Resmen harcanmış. İki karakter de öyle. Puanımı sadece kadın karakterimiz Cate için veriyorum yoksa yerlerde olurdu.
Aşk

Monica McCartyYazar · 15 kitap
Toronto'da doğdu.mezun Downingtown Lisesinden mezun oldu ve 1995 yılında New York Üniversitesinden mezun oldu.2000 yılından 2005'e kadar, Shepard Time,Inc. Özel Yayıncılık çalıştı ve kurumsal müşteriler için yaşam tarzı dergileri üretti. 2002 yılında ve 2005 yılında kendi kitaplarını yazmaya başladı.Prettey Little Liars ve Yalancılık Oyunu adlı eserleri televizyon dizisi haline getirilmiştir.Shepard şu anda Pittsburgh içinde yaşamaktadır.