2022 6. kitabı
'' Her İslam insanı, gücü ve yeteneği ölçüsünde , adeta bütün imanı elinden alınmış da ona yeniden kavuşmak için olağanüstü araştırma ve girişimlere dalmış kişi gibidir.'' Hakiki manada iman etmiş bir insan imanını yitirdiğinde ona kavuşmak için neler yapar? İşin neresinden başlar? Dirilmesi için ilk olarak ölmesi gereken insanın, imanını yitirmiş olması zaten ölü olması değil midir. Bir neslin dirilişini kendine gaye belirlemiş kimsenin öncelik olarak o neslin en küçük yapı taşı olan bireyi yani kendisini diriltmesi gerekir. Bir ruh dirilişinin nasıl olacağını kavraması ve üstadın dediği gibi bu işin amentüsünü anlamalıdır. Bütün uyuyanları uyandırmaya bir uyanık yeter denildiği üzere ,herkesin uyutulduğu bir toplumda ayakta kalabilmeyi başarmak ,diriliş neslinin amentüsünün anlaşılmış olması demektir. Peki bizler bu nesilden olduğumuzu her ortamda söylediklerimiz, yaptıklarımız ve halimiz ile belli etmeye çalışırken, imanı elinden alınmış bir kimsenin ona kavuşmak için yaptığı araştırma ve girişimlerin neresinde olduğumuzu iddia ediyoruz diye soruyorum, önce kendime ve daha sonra kendim gibi gördüğüm herkese. Kitabı okurken merhum Sezai Karakoç sayesinde bu minvalde birşeyler anlayabildiysem ne mutlu bana diyor ve kitabı herkese tavsiye ediyorum :)
Diriliş Neslinin AmentüsüSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 202222,4bin okunma