spoiler içerir:(
2022 10. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 04:10
Bazı kitapların yaşı varmış gibi görünür. Sanki onları küçükken okumamız gerekirmiş gibi. Oysa bunun artık sadece bir safsatadan ibaret olduğunu düşünüyorum. Her kitap her yaşta okunur. Bazı kitaplar var ki her dönemde tekrar tekrar okunması gerekir. Kitap savaşın küçük bir toprak uğruna olsa bile kötü şeylere neden olduğunu ve sonunda da savaştaki o yıkıma değmediğini anlatıyor. Küçük Nemeçek'in hayatına mal olan Pal Sokağı arsası en sonunda üzerine bir ev yapılacağı için tamamen ellerinden çıktı. Kitapta çok güzel bahsediliyor buradan. "Dünya şimdi Boka'nın başına yıkılmıştı sanki. Gözyaşlarını tutamıyordu. Koştu, kapıya doğru atıldı. Buradan, bu vefasız toprak parçasından kaçıp gidecekti artık. Alıp gidecekti. Ne acılar pahasına, ne kahramanlıklarla savunmuşlardı burayı! Oysa, dişleriyle tırnaklarıyla savundukları arsa şimdi onları yüzüstü bırakıyordu, sırtına bir apartman yüklenmek için." Çok garip, uğruna savaştığımız şeyler sadece bir gurur ve saçmasapan hırslardan doğuyor ve kaybeden yine bizler oluyoruz. Biz insanlar. Boşuna dememişler: "Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz."
Pal Sokağı ÇocuklarıFerenc Molnar · Cem Yayınevi · 197736,2bin okunma