kaynak gösterilmeden yazılan önemli detaylar gölgesinde
2022 5. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2022 17:56
154 sayfadan oluşan kitapta yazar yakın tarihte/ günümüzde mültecilere,terör örgütleri yüzünden ülkesini terk etmek zorunda kalanlara yaşatılan akıl almaz kalbe sığmaz zulümleri anlatırken insan huzursuzluğu iliklerine kadar hissediyor ancak, bu eziyeti gerçekleştirenleri Arap müslümanlar diye tanımlarken aslında islamiyette Allah’ın verdiği cana başka kimsenin zarar veremeyeceği , 5 şartından biri zekat olan insana yardım olan iyiliği paylaşmak olan bir din olduğu gibi her gerçek müslümanın bildiği bazı şeyleri açıklama en azından dipnotlar ekleme gereği duymamış.Ya da istememiş diyelim.bununla beraber Yezidilik/ezidilik gibi inanışlara ve farklı dini konulara yaşayışlara ilişkin ciddi bilgiler veriyor ama kaynak belirtilmiyor . Bu kadar önemli konular Kaynaksız anlatılıyorsa bana güven vermiyor.roman olması kaynak verilmesine engel değil.Diğer bir açıdan bakacak olursak hikayenin bir kısmının yaşandığı Mardin’in tarihi dokusu anlatılmaya çalışılmış ama eksik kalmış gibi. Nihayetinde konunun büyük şehir karmaşasında iş - ev arası sıkışmış bir adamın bu hikaye sonunda kendini yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ederek huzura kavuşması içindeki boşluğu iyilikle doldurması ile sonuçlanması , verilen bu mesaj açısından güzel bir kitap
İnsan ve Toplum
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,8bin okunma