2022 7. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 00:12
Aşk ve Gurur ya da orijinal ismiyle Gurur ve Önyargı... Öncelikle söylemeliyim ki isminin gerçekten hakkını veren bir içeriğe sahip, eğer uzun yıllar önce okumuş olsaydım oldukça etkilenirdim diye düşünüyorum lakin okuduğumda olabilecek olayları tahmin etmem gayet kolaydı ve beni şaşırtan şeyler olmadı bunu da günümüzde okumama veriyorum. İçerisinde çok fazla isim olması birçok kişiyi rahatsız etse de benim hoşuma gitti ve bunun eksi bir yön olduğunu düşünmüyorum. Biraz da karakterlere bakacak olursam eğer; Elizabeth gerçekten çok önyargılı bir karakterdi her olayı yanlış anladı bu nedenle de karşısındakilerle bir türlü düzgün bir iletişim kuramadı, Mr. Darcy ise ilk başlarda ne kadar gururlu da olsa aşkı için bunlardan vazgeçti -ki ben Darcy'i haklı buluyorum- ayrıca kitapta birçok farklı kişilik örneği vardı ki bu benim için artı bir yön. Kitabın akıcılığına diyebilecek bir sözüm yok çünkü çok akıcıydı. Olaylar bir film gibi ilerliyordu bu da okuyucunun sıkılmadan ve keyifle kitabı okumasını sağlayacaktır. Genel olarak kitabı beğendiğimi ve tavsiye ettiğimi söyleyebilirim. "Öyle ya hangi ressam o anlamlı gözlerin hakkını verebilir ki?" (s.72) "Sen bana, gerçekten sevilmeye değer bir kadının sevgisini kazanabilmek için daha başka erdemlere sahip olmam gerektiğini öğrettin." (s.429) Aşk ve Gurur Jane Austen
Aşk ve GururJane Austen · Can Yayınları · 201998bin okunma