Geçmiş Geçmemiş
2022 10. kitabı
Okunma: 10 Mart 2022 18:32
Şimdi bitirdim eseri. Sonlarına doğru gözlerimin dolmasına engel olamadım. Yalnızlık zaten çok kötü bir şey. Ama yalnız ölmek çok çok daha kötü. Ne yaparsak yapalım geçmişimizin yakamızı bırakmayacağını bu kitapta da görüyoruz. Halbuki ne kötü. Yeni bir hayat, yeni bir düzen kurmaya çalışıyorsun fakat olmuyor. Neden? Çünkü önceden bir şeyler olmuş. O bir şeyleri mezara kadar hatırlamak ve onlarla yaşamak zorundayız. (Sinirlendim.) Çerçeve roman tekniğiyle yazılmış bir eser. Devrik cümlelerin sıklığını bir kenara bırakırsak akıcı bir dil kullanılmış. Konu bakımından zaten sizi içine alıp tüm duyguları size yaşatıyor. Hukukçu Armand Duval ile her zaman kamelyaları olan Marguerite Gautier adındaki bir vesikalı kadının hazin aşkı anlatılıyor. Alexandre Dumas’ın gölgesinde yaşayan gayrimeşru oğlu (bu kitabın yazarı), annesi ve annesinin yolundan giden kadınlar için bu eseri ele almaktan çekinmemiş. İyi de yapmış.
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201924,2bin okunma