Savaş ve Açlar ~ Hasan İzzettin DİNAMO
Satır Çizgileri;
▪️İnsanoğlunun mutlulukları ne denli kısa, ne denli hızlı geçiciydi.
Kitap Yorumu;
Şimdi bu kitaba nasıl bir giriş yaparım diye düşünürken yazmaya başladım. Savaş bir ülkenin nasıl da bedbaht bir duruma soktuğunun açık bir delili. Bir aile üzerinden anlatılsa da aslında bütün bir ülkenin içler acısı bir halini yansıtıyor. Temel ve Şakire iki evli çiftin hayatından yola çıkarak çocukları ve onların başına gelenleri ele alması. Temelin Yemen'de savaşması 7 yıl sonrasında sağ salim dönmesi ve döndükten sonra ki hayata dair zorlukları yaşam savaşı vermeleri çocuklarına bakabilmeleri adına yapmaya çalıştıkları. Sonrasında Ruslarla olan savaşın patlak vermesi ve Erzurum üzerinden Sarıkamışa gitmesi derken ve sonrasında yaşananlar diyorum anne ve babanın çoluk çocuğu için verdiği mücadele bazen kızıyorsun komşusuna veya hükümete sonra oturup düşünüyorsun herkes farksız sadece parası olan dışında eski ve yeni her zaman aynı aslında güçsüzün, garibanın ezildiği bir hayat bugün çıkıp bas bas bağıranlar bile hep iyi durumda olanlar garibanın o bağırmayı çıkaracak sesi kalmamış kesilmiş açlıktan, yoksulluktan. Güldüğüm yerler oldu hüzünlendiğim yerler belki insanlar ağlayacak da çocukların başlarına gelenleri okudukça da çokça şey yazılır aslında ama hepsi boş kalır diye düşünmekten alıkoyamıyorum da kendimi başlarda bir iki yeri söyledim az bir fikir için spoil olarak bakmıyorum buna ki sevmem bütün kitabı tek tek a dan Z ye anlatanları ama okumak gerek mi bence okunmalı diyorum.
Kitapla Kalın!
Tavsiye Kitaptır!