2022 18. kitabı
LETHE #kitapyorumu "İster bir köle ister bir kral olsun ölüm herkese karşı eşit davranır." İlk kez çizgi roman okudum ve kesinlikle son olmayacak. Bayıldım! Çizimler enfesti hikaye ilgi çekici ve de çok sürükleyiciydi. Yaklaşık bir saat içinde bitiverdi, doyamadığımı da söylemem gerek. Lethe ne anlama geliyor başlamadan önce ilk onu araştırdım. Kitabımız bir unutuluş hikayesini anlatıyor. Lethe de aslında bir nehir. Oradan su içenler hayatlarına dair her şeyi unuturmuşlar. Kurguda da bundan kısaca söz ediliyor. Yaz'a üç yıl önce evlerinin önünde araba çarpıyor ve hafızasını kaybediyor. O günden beri de yerine gelmiyor. Kim olduğunu ne yapmayı sevdiğini her şeyi ona abisi Efe anlatıyor. Onu da kaybedince kendisini eve kapatıp 3 aydır dışarı çıkmıyor yalnızlığı tercih ediyor. Ta ki annesi ondan birine bir şey götürmesini isteyene kadar. Sonrasında akıl almaz bir maceraya atılıyor. Yunan efsaneleri, İstanbul sokaklarında canlanıveriyor. Fantastik ve Yunan mitolojisi, en sevdiklerim tek bir kurguda. Romantizmi de unutmamak gerek tabii ki, gelin de kendinizden geçmeyin. Oldukça doyurucuydu. Ama bu demek değil ki devamı için çıldırmayacaksınız. Unutulan bir hafıza, cevaplanmayan sorular, geçmişte yaşanmış bir aşk buna dair anlık görüntülerin belirlemesi ve baştan sona doğru olan o gizem havası... Her detayıyla mükemmeldi. Kayıkçı Mizpah'a bittim. Ölüleri öteki dünyaya geçirip çoğunlukla onların sonsuz bir azap döngüsüne katılmalarını sağlıyor. Yaz ile sokak ortasında karşılaşıyorlar. Yaz haricinde onu kimse görmüyor. Birbirlerini tanıyorlar keşfediyorlar birlikte hareket etmeye başlıyorlar. Okumaktan en fazla keyif aldığım kısımlar da ikisine dairdi. Yaşanmış bir geçmişleri var detaylarını öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Nasıl bir macera bekliyor onları hikaye nasıl ilerleyecek fazlasıyla merak ediyorum. En kısa sürede devamına kavuşmak dileğiyle. Şiddetli tavsiyelerimdendir, çizgi roman hiç okumadıysanız sizin için çok iyi bir başlangıç olabilir.
Kitap
LetheDilara Özçelik · Yediveren Yayınları · 2022105 okunma