Puan vermedi·280 syf.····Okunma: 17 Mart 2022 13:41 Kitabın değindiği konu mühim. Diğer yandan yazar böylesine güzel bir konunun keşfini yapan ilk kişi olmamakla birlikte meseleyi yaşanmış olaylarla belgeleyip deneysel gözlemlerle desteklemiş olmanın karşılığını ( aslında herkesin bildiği bir konu) kitap sahibi olmak ile alıyor.
yazarın kerameti kendinden bilmek kabilinden yaklaştığı içeriğe gelince ; hayatımızda anlam veremediğimiz ,bizi sıkan, stres kaynağı olan, yaşamı dayanılmaz kılan davranışlarımızın , aslında bizim kazanımlarımız değil de atalarımızın DNA sına işlenmiş ve kalıtım yoluyla bize aktarılmış travmaların tezahürü olduğudur. Evet konu bu ama ; maalesef yazar mal bulmuş mağribi gibi konunun suyunu çıkarmış. 3 sayfaya sığdırılacak bir mevzuyu 300 sf ya yaymış. okurken işkence gibi geldi. Başladığım bir kitabı bitirmek ve belki farklı birşeyden bahseder beklentim olmasa kesinlikle okumazdım. Bir de şunu birkez daha anladım ki bu tür yıllarca emek verilmiş sayısızca çalışma yapılmış, makaleler yayınlanmış bazı meseleleri bizim Anadolu irfanı bazen tek cümlede özetleyebilmis. İşte buna dair çok beğendiğim o sözler :
Katranı kaynatsan olurmu şeker
Cinsini sevdiğim cinsine çeker.
Ya da :
Aslı kurt olanın yavrusu da kurt olur.