2022 31. kitabı
Okunma: 17 Mart 2022 22:39
İnceleme yazmak gibi bir niyetim yoktu oysa. Fakat buradayım. Oldukça beğendiğim bu kitaba bir iki kelime de olsa yazmak istedim ki hislerim Unutulacak Şeyler kategorisine girse bile sonradan hatırlama imkanım olsun. Kitapta çok fazla başlık olduğu için hepsine değinmem mümkün değil. Şu an bitirdiğim haliyle kafamda dönüp dolaşan şeyler; bakış açımız, algılarımız, gerçekliğimiz... O dar düşünme kalıplarımızdan sıyrılıp daha geniş nasıl düşünebileceğimize odaklanmış yazar. Algılamamızı kolaylaştıran etiketlerin sabitleştiğinde nasıl da anlamamızı kısıtladığını. Bu bana şu alıntıyı hatırlattı: #17682393 Sadece insan için değil evrenin tamamı için de aynı şey geçerli değil mi? Bilim bir kesinlikten ziyade öğrenilen bir cevapla binlerce soru oluşturan bir alan aslında. Sandığımızdan daha az şey biliyoruz ve her konuda çok keskiniz. Yazarla ilk kez tanıştım ve okumaya devam edeceğim gibi görünüyor. Bilimle yoğurarak sunduğu bu bakış açısı bana birçok güzellikler kattı. Düşündürdü. Yazarın deyişiyle; "Bu bakış açısı, gerçeğin bizzat keşfi olmaktan ziyade onun karmaşıklığını anlamak konusunda yeni ve şiirsel bir bakış açısı edinmek demektir daha çok. Üzerinde yıllarca düşünüldüğünde ise her bakışınızda yeni şeyler gösteren bir idrak gözlüğü haline gelmesi mukadderdir." Yazarın son kısımda bahsettiği boyutlar Düzülke kitabını hatırlatsa da yazar George Gamow' dan etkilenmiş. O yazarı da okumak istedim. Çok severek okuduğum bu kitabı tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Unutulacak ŞeylerSinan Canan · Tuti Kitap · 20161,204 okunma