Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Uğur De Molinari bir yorumu yanıtladı.
121 syf.
10/10 puan verdi
Kitapta kadınların Ortadoğu’da yaşadıkları sorunlardan çok, toplumsal yozlaşmanın boyutlarını, din ve inanç adı altında, doğruluğuna inanarak gerçekleştirilen zulümlerin psikolojik geri planını, politika ve buna bağlı olarak şekillenen bürokrasinin baskısını, haksız ceza ve işkenceleri konu edinerek, Mısır özelinde, Ortadoğu genelinde büyüyen toplumsal çürümeleri muazzam şekilde anlatmış yazarımız. Bu sorunların genelde muhatabı kadınlar olduğu için, toplumsal meselelere değinirken kadınların sorunlarına da değinmiş diyebiliriz. Zaten Ortadoğu’da sorun* demek eşittir kadının varlığı kapısına çıktığı için yaşama hakkı bile elinden alınmaya çalışılan/alınan kadının cennette yeri ‘’gerçekten’’ var mı? sorusunu iyiden iyiye düşündürüyor. Çünkü tasvir edilen cennet kadınların gözünden ‘’erkek cehennemi’’ olarak tanımlanabilir. Düşünün orada bile bir huri olarak 40 kişiyle birlikte bir erkeğe köle ediliyorsunuz. Konu buraya varmadan yazarımız önce bu dünyadaki cehennemi bir çok hikaye ışığında bizlere anlatıyor. Bir Ortadoğu toplumu olarak bizler bu hikayelerin neresindeyiz peki? Vah vah! Diye okuyacağımız acı hikayelerden ibaret bir edebiyat ürünü mü bizler için? Yoksa, ne yapalım bu dünya böyle diyerek kabulleneceğimiz acılardan mı ibaret sadece? Yoksa bir başkaldırının, itiraz edebilmenin, ezber bozabilmenin fitili midir ateşlenen? Neresinde olduğunuz kim olduğunuzdur. Keyifli okumalar.
Kadının Cennette Yeri Yok
Kadının Cennette Yeri YokNevâl El-Seddavi · Everest Yayınları · 2008116 okunma
·
1.258 görüntüleme
Altun A.Ş okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Başkaldıran Bedenler kitabından bahsetmişsiniz yazarın adı ne acaba?
Tuğba okurunun profil resmi
Bu incelemeyi okuyunca bilmem belki bilirsiniz Hac ibadetinde kaçırılan kadın geldi aklıma nedense. Mağdur olan ve edilen kadın olmasına rağmen Orta Doğu’da olduğu için iki türlü de kendisi suçlu çıkıyordu.
Uğur De Molinari okurunun profil resmi
Maalesef... Başkaldıran Bedenler adlı kitabında Eltahawy'de Hac sırasında uğradığı tacizi anlatıyordu. Kendini tanrısallaştıran yozlaşmış erkek kendine her şeyi hak görüyor. Ve bu hastalık pandemiden daha hızlı yayılıyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.