Tutsak Yürekler Vadisi
2022 18. kitabı
Neslihan Demirbaş kaleminden çok naif bir arkadaşlık hikayesi #TutsakYüreklerVadisi kitabı. Konusu Doğu’nun yeni taşındıkları şehirde komşularından birinin kızı Gül Naz ile yeni başlayan arkadaşlıklarının ilerledikçe bağlılığa aşka dönüşmesi. Gül Naz ile tanıstıkları yıldan başlayarak anlatıyor yazar. Henüz 10 yaşlarında tanıdığı Gül Naz Shwachman Diamond Sendromu hastası. Yani kemik iliği yetmezliği. Doğu hastalığından dolayı arkadaşını, hiç yalnız bırakmıyor hep koruyor onun her ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Bu durum sonraları onda yardım etme içgüdüsünden çok bir alışkanlık bir bağlılığa dönüşüyor. Sürekli Gül Naz’ı düşünüyor onu izliyor. Büyüdükçe artık başka ilgi alanları ve arkadaş çevresinin de etkisiyle Gül Naz’dan uzaklaşıp siyasi olaylara karışıyor Doğu. Çok pişman oluyor yaptığı ve yaşattığı her şeyden. Kitapta bu iki aşık dışında Emre, Müjde, Havin adlı karekterlerinde hikayeleri yer alıyor. Güçlü betimlemeler bulunuyor kitapta ayrıca. Çocukken her şey ne kadar saf ve art niyetsiz oluyor. Bu kitapla bunu daha iyi görüyoruz. Severek okuduğum bir kitap oldu.
Roman
Tutsak Yürekler VadisiNeslihan Demirbaş · Karina Yayınevi · 202168 okunma