/spoiler/
2022 45. kitabı
Okunma: 21 Mart 2022 16:11
Kitabı alırken bir gün öylesine okuyup severim diye düşünmüştüm ama beklediğimden çok daha iyi çıktı. Ana teması savaş ve bu savaş süresince deliren asker ve asker yakınları. Öncelikle çeviri ve kapaktan bahsetmek istiyorum, ikisi de birbirinden güzeldi. Çevirmen karakterin duygularını çok iyi şekilde aktarmış, kapak da kitaba tamamıyla uyuyor. Konuya dönecek olursam kitabın ilk yarısını bir askerden, kalan yarısını ise onun kardeşinden okuyoruz. Savaşın etkileri, neredeyse olabilecek en iyi şekilde yansıtılmıştı. Ana karakterimizin bacaklarını kaybetmesi, ardından çok özlediği evine döndüğünde dışlanması ve korkulması; savaşın sadece meydanda olmadığına çok güzel bir örnekti. Karakterimizin ölümünün ardından kardeşinin de yavaşça delirmesi yine savaşın etkilerini çok güzel yansıtıyordu. Özellikle psikolojiye ilgisi olanların en yakın zamanda okumalarını öneririm, kitabın kaynağının dayandığı Rus-Japon savaşı hakkında bilgim olmadığı için de yorum yapamıyorum. Başka kitaplarla görüşmek üzere.
Kızıl KahkahaLeonid Andreyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20257,8bin okunma
Okuduğum en iyi inceleme kitaba ısındırdı.
bora
A haklısınız, öylesine okumaya başlayınca boğucu bir kitaba dönüşüyor. ben de ilk okuduğumda biraz zorlanmıştım, anlatımı da ilginç bir kitap. fakat bu incelemeyi yazdıktan sonra üç kez daha okudum ve en sevdiklerim arasına girdi, bence müsait olursanız ikinci bir şans verin
bora
üçüncüye okuyup yeni inceleme yazma vakti geliyor yavaştan