Sinan Meydan'a bu kitabı yazdığı için tesekkür ediyorum.
Tarih bilgisi olmayanlar tarihi savsatalardan değil gerçek tarihçilerden öğrenmeli, kitap adında geçtiği gibi hakikaten yüz yılın kitabı, elbette Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise degil yüz yılın bence bin yılın lideridir.
Onun daha bu dünyaya geldiği yıl 1881 de 600 yıllık Osmanlı imparatorluğu borçlarını odeyemez duruma düşmüş, Düyun-u Umumiye, ilan edilmis gelirlerine el konulan bir ülke iken tarihin bir cilvesi Mustafa Kemal Atatürk Doğmus büyumüş Vatanını düşman işgalinden kurtarmak için azimle cesaret bilgi ve akılla inançla muaffak olmuştur.
“Bugün”, gökten zembille inmemiştir; “bugünün” temelinde “dün” vardır. Dün, “önceki günün” sonucudur. İşte bu nedensellik zincirinin adı tarihtir. Bugünü doğru anlamanın biricik yolu düne, tarihe bakmaktır. Ancak “düne” şaşı bakanların “bugünü” net görmeleri mümkün değildir. Bunun için tarihe “doğru bakmak” çok önemlidir.
Tarihe doğru bakmanın yolu belgeye ve doğru bilgiye dayanmaktır.
İşte ben bu kitapta “bugünü” anlamak için “düne” bakıyorum.
Fakat düne “şaşı” değil, “dosdoğru” bakıyorum. Bunun için belgelere ve doğru bilgilere dayanıyorum. “Düncülük” yaparak insanları tarihle “uyuşturmak” yerine, insanları tarihle “uyandırmaya” çalışıyorum.
Amacım, bugünün doğru anlaşılmasına karınca kararınca bir katkıda bulunmaktır. (S.10)
Diyor kitabın yazarı
Mutlaka okunması okutulması gereken bir kitap,
Yüzyılın Kitabı - Yüzyılın LideriSinan Meydan