···Okunma: 10 Şubat 2017 00:00 " Biz bu milletin gören gözü isek onlar atan kalbidir. Kalp kör olursa gözlerin görmesi fayda sağlamaz. "
O dönem ki başbakanın kültür ve turizm bakanına söylediği bir söz , kitaptan harika bir alıntı. Belki de kitabın asıl vermek istediği fikir.. Belki geleceğe bir öğüt.. Ve yahut yapılması gereken ertelenemeyecek kadar mühim bir görev. Yani geçmiş , gelecek ve an... Birçok şeyi ele alan bir cümle.
Peki burada biz kimdi , onlar kimdi ? Burada ki asıl önemli olan onlardı ; yani sanatçılar , yani topluma bir şeyler katanlar , yani culturaslarını devam ettirmek için çabalayanlardı. Ondan değil miydi ki Aslan Kral öleceği zaman : " Saloon , Bilge Saloon " diye haykırıyordu. Pişmandı , çaresizdi , ama en azından en sonunda da olsa gerçeği bulmuştu Karun Krezüs..
Her toplumun -toplum olabilmek için tabiki öncelikle bir culturasa sahip olmak gerekir- koruması gereken bazı değerleri vardır. Ve bu değerlerin en başında da o toplumun culturası yer alır. Çünkü culturastır o toplumdaki bütün insanlar yok olup gitse bile onları yaşatacak olan ; edebiyattır , fikirdir , sanattır.. Yani bunlarda kısaca culturastır velhasılkelam..