2022 2. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2022 00:00
''kimse günahını üstlenmiyor tüm günahsızlardan başka açıp açıp soluyor çiçekler uçup uçup dönüyor kuşlar toprağı ve göğü zehirliyoruz ha gayret'' Muhit Dergi vesilesi ile tanıştığım şair Arif Ay , tanıyan okurların tarif ettiği gibi ;''Onun sanatı sessiz ve derinden ilerler. Kendisi gibi eserleri de istikamet ehlidir. '' Sayfalarda şahit olduğum her şiir şu cümlesi ile özet oluyordu . Diyordu ki ; '' insanın dağın ve taşın suça ortak olduğu günlere geldik .'' satırlarda kaybolmayı ,hasreti , insanlığı , öylece suça ortak olup sustuğumuz olayları .. Aydında bir deniz kıyısında okumanın verdiği gerçeklikle huzura ermiştim . Şiirler miydi beni böyle hissetmeme neden olan , yoksa denizin masum dalgaları mıydı .. O gün anladım ki , şiirler en güzel denizin kokusuyla ,rüzgarın saçlarımızı savurduğuyla ya da günbatımının verdiği kızıllıkla okunmalı . Puslar İçinde eserini rikkatle tavsiye ediyorum . okuyunuz . ''ey ruhumun pırıltısı yusuf'un derin kuyusu iklimlerin solmayan gülü çağları aştın da bana da o ateşten bir demet sundun ey ruhumun pırıltısı'' ''ağlamaklı yerindeyim hasretin puslu bir aynadır yüzüm bîçareyim, daldıkça doluyorum katlansam bir mendil gibi ellerinde'' ''enkâzlar arasında kaybolmuş adı konmamış çocuklardık''
Şiir
Puslar İçindeArif Ay · Muhit Kitap · 202089 okunma