2022 20. kitabı
Okunma: 27 Mart 2022 23:11
Babaevinde sürekli şiddet gören Ülker'in kurtuluşu evlilikte görerek sığındığı kocaevinde yine aynı şiddete maruz kalması sonucu evden kaçarak gidecek yeri olmadığı için sığındığı hastanede yaşadıklarını anlatan bir roman Ülker Abla. Ülker 'in askerde bir oğlu vardır. Yaşadıklarının çoğunu sezdirmemeye çalışır. Çünkü oğlunun baba katili olmasını istemez. Babaevi desen sürekli yerinin kocasının yanı olduğunu söyleyerek hiç sahip çıkmaz. Ülker'e de hastaneden başka sığınacak yer kalmaz . Ekonomik bağımsızlığı olmayan kadın da napsın kimsesi olmayan hastalara refakatcilik yaparak yolunu bulmaya çalışır. Bazen gidip kan verir meyve suyu ve kek için . Bazen düğün salonlarında pasta yiyip kola içerek karnını doyurur. Velhasıl bir şekilde hayata tutunmaya çalışır. Kocası kendisini bulmasın diye gidip bir işe de başvuramaz. Bunu yaşayan kim bilir kaç kadın var.Susup oturan.Ülker gibi kaçsa sığınacak yeri olmayan. Boşanmak istese öldürülen. İşşiz,eğitimsiz kaç kadın? Bunlara sahip çıkmayan eril adalet sistemi .Kadınları korumak için konulan sözleşmeleri iptal eden hükümet sistemleri... Adaletin olmadığı yerde bunları daha çok okur, daha çok konuşuruz maalesef.
Ülker AblaSeray Şahiner · Everest Yayınları · 20213,422 okunma
Nazan Türk
Kitabın dili mizahi ve ironik. Bol bol argo ve küfür var. Konu çok sıkıntılı. Daha iyi anlatilabilirdi ama bu konu da ARTIK başka türlü anlatılamazdı.