2020 17. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 10:34
Kitabın bendeki yerini anlatmak istiyorum aslında kitap hakkında hislerimden bahsetmek. Sabahattin Ali nin en sevdiğim kitabıdır. O kadar güzel alıntılar yaptım ki okudukça anılarımdan biri ile bir sokakta karşılaşmış gibiyim. Ellerim kitaba ne zaman gitse geçmişi anımsıyorum. Kitabı korumak saklamak istiyorum. Yusuf un yaşadıkları, içinden kopanlar, hissettikleri.. Her birini hissediyorum. Bana kalırsa böyle olmasını ne o ne de sevdiği haketti. Ama bazen biz istemesek ya da hak etmesek bile karşı gelemeyeceğimiz şeyler var. Hayat, kader.. Buna ne derseniz. (spoiler) İstedim ki yusuf sevdiğini alsın gitsin. İstedim ki aşsınlar her şeyi başlasınlar en baştan. Olmadı. Kübrayı çok bekledim. Gelmedi. Hiç beklemediğim gibi oldu ama sanki bitmesi gerektiği gibi bitti. (genel bakış) Çok hızlı okuyup bitirdim iki saatimi aldı nerdeyse. Etkisi de kitabı her görmem de tazelenir ama elbette bu kişiden kişiye değişir. Sadece kürk mantolu madonna ile sevmeyin Sabahattin Ali'yi. Yusuf u okuyun onu anlayın. Her bir eseri çok özel ve güzel. Akıcı sade bir dili var.
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025210,7bin okunma