Simyacı'nın Yazarından Akıllara Durgunluk Verecek Bir Eser(!)
5/10
·163 syf.··
2022 20. kitabı
·
21 saatte okudu
·
Okunma: 30 Mart 2022 10:49
Kitap seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Kapağı, yayın evi, yazarı, üzerine yapılan eleştiriler, tavsiyeler?.. Benim için o yazardan daha önce okuduğum kitapların bıraktığı lezzet çok önemli. Bu açıdan Coelho'da şanssızım. Çünkü bir eserini okudum daha önce yalnızca, o da birçoğunuzun bildiği: Simyacı. Okçu'nun Yolu Coelho eseri milli sporcumuz Mete Gazoz'a adamış. Bu da bizim için bir gurur kaynağı... "Okçuluk dahisi bu da benim okçuluk eserim. Bu kitap sana adanmıştır." Tetsuya... Ülkenin en meşhur okçusu. Bir köyde marangoz olarak hayatını sürdürüyor. Sonra günün birinde bir okçu gelip kendisine meydan okuyor. Ardından okçulukla ilgili Tetsuya'nın anlatılarıyla devam ediyor eser. Okçulukla ilgili dediğime bakmayın, hayatını rehberi niteliğinde cümleler birçoğu. "Yolun kendisi, okçunun yola çıkma sebebinden daha önemlidir." (s. 147) Ve ekliyor kendisi: "Söylediklerim ilham verici. Ancak hayatına uygularsan!" Okumak ve dinlemekte oldukça iyiyiz! Karar almakta da öyle. Ama uygulamaya gelince sınıfta kalıyoruz. Bütün diyetlerimiz pazartesi başlıyor, bütün niyetlerimiz niyette kalıyor bu yüzden. "Sükûnet insanın yüreğinden gelir." (s. 73) Neden bilmem ama bir türlü giremedim kitabın içine. Ne Simyacı'da bulduğum tadı bulabildim ne esere kapılıp gidebidim. Verdiği mesajlar oldukça önemli kuşkusuz. Ama günümüz tabiriyle "bana geçti" diyemiyorum. Umarım size geçer. Zira büyük bir yazar ve kaliteli bir yayın evinin varlığı söz konusu. Kitabın kaderini olumsuz etkilemek istemem. Benim göremediğim nice şeyi görebilirsiniz belki de. Kısa sürede bitebilecek bir eser. Yolunuz Okçu'nun Yolu olsun!
Edebiyat
Okçu'nun YoluPaulo Coelho · Can Yayınları · 20217,7bin okunma
·
1 +1'leme
·
5,2bin Gösterim
6 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Mikail Balcı
Gönderi Sahibi
İnceleme yalnızca okuduktan sonraki izlenimlerimi içerir. Beğenenlere saygım sonsuz.
Evet bu haberi okuduğumda çok gururlanmıştım 😌 Bir Türk'ün başarısına ithaf edilen bir kitap 😌🌼 incelemeniz yine çok güzeldi hocam 🌼
Mikail Balcı
Gönderi Sahibi
Belki de 😊
Simyacı dışında Coelho'nun her okuduğum kitabında aynı şeyi hissettim . Paulo Coelho anlaması zor bir yazar bence. Keyifli okumalar 🎶
Mikail Balcı
Gönderi Sahibi
Teşekkür ederim. Okuyup görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
"Yolun kendisi, okçunun yola çıkma sebebinden daha önemlidir." Bu cümleyle bir diğer kitabı olan Simyacıyı özetlemiş gibi.