Marie Antoinette
2022 2. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2022 17:44
“Bilgi kirliliğinden uzak, öğretici ve akıcı bir kitap. Marie Antoinette hakkında bu güne kadar yazılmış efsaneleri bir kenara bırakarak objektif bir şekilde kaleme alınmış bir biyografi. “ • Cècile Berly’nin tarihi ve kronolojiyi ele alarak objektif bir bakış açısı ile yazdığı bu eser Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’nin aklımızda olan figürüne gölge düşürüyor. Marie Antoinette sadece savurganlığı ve ihtişamlı hayatıyla dikkat geçen bir Fransa Kraliçesi miydi? Yoksa 14 yaşında geleceğin Fransa Kralı ile evlendirilen, Avusturya’ya karşı duyulan nefretin ucu bucağı belli olmadığı Fransa’ya kraliçe olarak gelen siyasi ve askeri bir ittifakın teminatı mıydı? Marie Antoinette her zaman göründüğünden çok daha karışık bir tarihi figür olmuştur. Cècile Berly bu figürü fantezilerden ve söylentilerden ayırarak büyük bir özenle baştan aşağı tekrardan çizmiş. • Tarihe, Fransız Tarihi’ne ilgi duyan herkesin okuması gereken oldukça akıcı bir kitap. Oldukça etkilendiğim bir kitap oldu, kitap hakkında tek eleştirim acaba biraz daha detaylı olabilir miydi? Marie Antoinette’nin idam edilmeden önce geçirdiği son günlerini, en büyük kızı Madame Royale’ye ne olduğunu öğrenmek isterdim. “Marie Antoinette kraliçenin, kadının, annenin "hasıdır".” Marie Antoinette
Tarih
Marie AntoinetteCécile Berly · Kronik Kitap · 2021123 okunma