2022 81. kitabı
Mahar, Ali ve Merve daha küçük yaşlarda yetimhaneye bırakılmış orada büyüyen çocuklardır. Yetimhane müdürlerinin vefat etmesiyle yerine gelen yeni müdür Bahattin onların hayatını cehenneme çevirir. Kalbinde en ufak vicdan kırıntısı olmayan adam her ufak hatalarında onlara öyle eziyet eder ki o satırları okurken ağlamamanız mümkün değil. Bu işkencelere dayanamayan Mahar yurttan kaçmaya karar verir. Ali en yakın arkadaşı olduğu için korksa da Mahar ile birlikte kaçacağını söyler. Merve ise tereddüt eder ama onlar olmadan bu yurtta kalamayacağı için bu fikri kabullenir. Yurttan kaçan üç arkadaş nereye gideceklerini, ne yapacaklarını bilmeden yollara düşerler. Onlar için asıl hayat bundan sonradır. Hiç kolay şeyler yaşamazlar ve hayat onlara ne yazıkki gülen yüzünü göstermez. Öncelikle duyguların aktarımı için yazara teşekkür etmek istiyorum. Çünkü her satır insanın içine bu kadar işleyebilirdi. Özellikle belirli sayfalar vardı ki onlarla birlikte gözyaşı döküp çektikleri acıları bende hissettim. Akıcı, sade ve yüreklere dokunan anlatımı ile birlikte çok güzel bir kitaptı. Mahar'ın güçlü duruşları, Ali'nin sevinçleri,Merve'nin olgunluğu çok güzel yansıtılmıştı. Dram tarzında olan kitap insanın içini sıkmadan merak duygusuyla birlikte acaba şimdi ne olacak diye düşündürerek okutuyor kendisini.
Roman
MaharMurat Ekşi · Epsilon · 202179 okunma